Bornova 1877, tarihinde ilk defa TFF 3.Lig'de mücadele edecek. Bornova 1877, tarihinde ilk defa TFF 3.Lig'de mücadele edecek.
 Yıldırım, Beşiktaş derbisi öncesi kulübün bayramlaşma töreninde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Samandıra'ya yöneticilerin girmesinin yasaklandığı yönündeki haberleri değerlendiren Yıldırım, "Fenerbahçe yönetimi ve başkanının görev verdiği kişiler yönetime yasak koyamaz. Bunu söylemek de yazmak da aptallık olur. Sizin görev verdiğiniz, görevinin sınırlarını çizdiğiniz kişi size yasak koyabilir mi? Böyle bir şey olabilir mi? Orada yönetimin odası vardır, istediği zaman gelirler. Bu tip konularda hassasım.

Bakın, Fenerbahçe Yönetimi ve başkanının izin vermediği hiçbir şeyi Terraneo değil, hiç kimse yapamaz. Böyle şeyler ayıp şeyler. Üç gün sonra başka noktalara gideceği için ikaz etme gereği duydum. Samandıra'ya gidip gidemeyeceğime benim atadığım birisi karar verebilir mi? Sizin şirketlerde patronlarınız odalarınıza gelemiyor mu? Böyle şey olmaz, beni içeri sokmayacak adamı tutar kulağından atarım" dedi.
"PEREİRA İLE BİR SORUNUMUZ YOK"
Son günlerde teknik direktör Vitor Pereira'dan memnun olmadığı yönündeki haberlere de tepki gösteren Yıldırım, "Hocadan neden memnun olmayalım? Neden ben hocadan ya da hoca bizden memnun olmasın? Parasını alıyor mu? Alıyor. Görevine kimse karışmıyor. Hocada sizin sıkıntınız var. Hep bizi aracı kullanıyorsunuz. Yalan haberler yapıyorsunuz. Biz hocadan mutluyuz, bir sorunumuz yok. Sene sonunda görürüz, şampiyonsa başarılı, değilse başarısız. Bu kadar basit. Vitor Pereira'nın 2 yıllık sözleşmesi var. Ben devre arasında bugüne kadar kimseyi göndermedim. Bunu bilin" şeklinde konuştu.

"İNŞALLAH FENERBAHÇE KAZANIR"
Bu akşam oynanacak olan Beşiktaş derbisi ile alakalı da konuşan Başkan Aziz Yıldırım, "Derbide iki takıma da başarılar diliyorum. İlk kez oynanmıyor zaten. İnşallah derbiye yakışan futbol olur. Netice önemli değil demeyeceğim, netice önemli. İnşallah Fenerbahçe kazanır. Başkanların maça gidip gitmeme kararı ayrı. ne yapayım maçta? Bazen insan dayanamıyor, stres yaşıyor, televizyondan izliyorsun daha rahat oluyor. Bursaspor maçını da tribünden izlemedim" yorumunda bulunda.

PEREİRA - VAN PERSİE GERGİNLİĞİ 
Başkan Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira ve Robin Van Persie arasıda geçen hafta yaşanılan gerginliğin hatırlatılması üzerine, şöyle konuştu:
"Benim görevim, burayı idare etmek. Bu kulübün ekonomik olaylarını çözmek, herkesin maaşını ödemek, kulübe tesisler kazandırmak, üyeler için yerler oluşturmak. Oyuncunun inişi-çıkışı, performansı benim sorunum değil. Van Persie bir laf etti. 'Ben yedek kalmaktan rahatsız oluyorum' dedi, hoca da 'Kararları ben veriyorum' dedi. Ne büyük olay ya... Siz bunlar hakkında konuşamazsınız. Siz ancak 'Bu arkadaş formda, hoca oynatmalı' dersiniz, bitti. Biz bilmiyoruz kaç senedir işin içinde, 20 yaşında editör olmuşsunuz siz biliyorsunuz. Hiç antrenmanlara gelmişler mi? Bunları bilen var mı? Biraz saygı, emeğe saygı gösterin. Bu insanlar çalışıyor, zamanlarını Samandıra'da geçiriyor. Sonunda bu oyuncuları sahaya sürmek hocanın görevi. Ona basın olarak niye karışıyorsunuz? Dün akşam bakıyorum, kadro belli. Adam orada çalışıyor, kadro yapamıyor, siz kendiniz kadro yapıyorsunuz."

AKADEMİ PROJESİ 
Gelecek ile alakalı Fenerbahçe'ye kazandırılacak olan projeleri de açıklayan Yıldırım, "250 dönüme yakın bir arazi alacağız, kiralamayacağız. Kulübün olacak. Avrupa'da kulüpler gezilecek, altyapıları izlenecek. 5 yıllık bir proje halinde yapacağız. Bunun içinde 15 çim saha, klinikler yer alacak. İleride A Takım da buraya gelecek. Fenerbahçe tüm tesislerini buraya taşıyacak. Gerçek akademi dedi.

"A TAKIM NE OYNUYORSA, ALT YAPIDA ONU OYNAYACAK"
"A Takım'da hangi sistem oynanıyorsa, alt takımlarda da bu oynanacak" diyerek sözlerine devam eden Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "Barcelona gibi. Bundan sonra kafa bu, fix menü. Üst takım 4-4-2 oynuyorsa, alt takımlarda aynısını oynayacak. Altyapıda bir sistem kurup A takımın öyle oynamasını sağlayacağız ki oyuncu sisteme alışık şekilde yetişsin. Bundan sonra kafa bu, fix menü. Alt yapının başına adam getirdik, 1 sene sonra bize benzedi. Kendisini Daum'un yerine düşünüyorduk, işi boşladı, gönderdik" ifadelerini kullandı.

UEFA'YA ELEŞTİRİ 
Aziz Yıldırım, geçmişte Fenerbahçe'yi Avrupa'dan men eden UEFA hakkında ise, "UEFA çatırdayacak. Bekleyin daha neler çıkacak altından. Merak etmeyin, acele etmeyin. Daha var... Önce bizim ülkemizde hukuki süreç bir neticelensin" diyerek UEFA'ya tepki gösterdi.

"HIRSIZLIK MI YAPTIK BİZ?"
"İyi futbol iyi oyuncularla oynanır" diyerek sözlerine devam eden Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "Birisi diyor ki; böyle olursa Anadolu takımları ile 3 büyükler arasında ki fark açılır. Tersini düşünün. O zaman da Avrupa takımları ile bizim aramızda ki fark açılıyor. Bu durum da Avrupa'da başarılı olmayalım mı? Josef'e 8 milyon Euro verdik, adam kalkmış diyor ki 'Josef'e 8 milyon verildi, bu para nereye gitti?' soruya bak. Hırsızlık mı yaptık biz? Arda 40 milyona gitti yas tutanlar çıktı. 'Vay efendim nasıl gider' diye... Helal olsun. Gider keşke 100 milyona gitse" açıklamasını yaparak sözlerini sonlandırdı.  
Editör: TE Bilişim