Göztepe Deplasmanda Kazandı 1 - 0 Göztepe Deplasmanda Kazandı 1 - 0
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, ülke adına sıkıntılı bir ligi geride bıraktıklarını söyledi.

Spor Toto Süper Final’in son haftasında Fi-Yapı İnönü Stadı’nda oynadıkları ve 1-1’lik skor ile UEFA Avrupa Ligi’ne gitmeyi başardıkları maç sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Şenol Güneş, futbol adına bir şey konuşmak istemediğini dile getirerek, “Ülke adına sıkıntılı geçirdiğimiz bir lig gördük. Bütün bunları söylerken futbol adına bir şey konuşmuyorum. Çünkü burada oynanan oyunla Beşiktaş bizi yenebilirdi. Biz onları yenebilirdik. İlk yarının son bölümünde iyiydik. Sonra 10 kişi kaldık. Rakibimi bizi baskı altına almaya çalıştı. 1-0’da 2-0 da olabilirdi. Yada biz öne geçebilirdik. Bunlar futbolun son aşamasında konuşulacak şeyler. Çünkü diğer konula halledilmeden bu iş olmaz “dedi.

Şuanda oynadıkları futboldan memnun olmadığını dile getiren Güneş, “Sadece bu maçla ilgili değil ben kendimi genel olarak irdeliyorum. Ama başkalarının da sen kötüsün orayı hak ettin demesini de doğru bulmuyorum. Biraz önce de söyledim. Kötü bir sezon planlaması, hiç kimseye sormada sadece kendi düşüncelerini ortaya koyulmasıyla bugünkü hale geldik. Sadece bir heyecan sağlamaya çalışıldı. Parayla da susturulmaya çalışıldı” diye konuştu.

OLCAN: “İKİNCİ YARIDA MORAL BOZUKLUĞU OYUNUMUZU ETKİLEDİ”

Skora dengeyi getiren golü kaydeden Bordo-mavili oyuncu Olcan Adın, kendilerine beraberliği getiren golü ameliyat olan babasına, kaleci Tolga Zengin'in hasta olan annesine hediye ettiğini söyledi.

Olcan karşılaşmanın ilk 45 dakikasının kendileri açısından olumlu geçtiğini, pozisyonlar bulduklarını belirtti. İlk yarıda Burak Yılmaz'ın pozisyonunun penaltı olduğunu savunan Olcan Adın, “Devrenin sonunda bana göre kırmızı kart olmayan bir durumda 10 kişi kaldık. İkinci yarıda bu moral bozukluğuyla oyunu sahamızda kabul ettik. Kontra ataklarla gitmeye çalıştık. Talihsiz şekilde gol yiyince iyice oyundan düştük. Son dakikalarda bulduğumuz gol bizi çok mutlu etti” açıklamasında bulundu.
Olcan, serbest vuruştan attığı gol öncesinde Tolga Zengin ile ne konuştuğunun sorulası üzerine, “Bana 'Kalecinin görüş açısını kapat' dedi. Ben de iki arkadaşımızı baraja yolladım. Öyle bir vuruş yaptım” cevabını verdi.

Olcan Adın, attığı golü ameliyat olan babası ile kaleci Tolga Zengin’in hasta olan annesine armağan ettiğini ifade ederek, “Bu golü, ameliyat olan babama, Tolga ağabeyimin annesine ve kırmızı kart gören Burak Yılmaz'a armağan ediyorum. Çünkü kırmızı karttan sonra morali çok bozulmuştu” şeklinde konuştu.

HENRİQUE: “EKSİK KALINCA SIKINTIYA GİRDİK”

Trabzonsporlu futbolcu Paulo Henrique, Beşiktaş karşısında eksik kalmalarına rağmen iyi mücadele ettiklerini ve sezonu iyi bir finalle bitirdiklerini söyledi. Maç sonrasında basın toplantısına katılan Brezilyalı oyuncu, ilk yarının bitiminden sonra 10 kişi kalmalarının kendilerini zorladığını ifade ederek, “İlk yarıda çok zorlanmayacağımız bir maç gibiydi, eksik kalınca sıkıntıya girdik. Her topa atlayarak, iki kat daha mücadele ortaya koyarak, 1 puan almak için elimizden geleni yaptık” dedi.

Henrique, bu sezon ortaya koyduğu performansı değerlendirmesine yönelik bir soruya ise, yapması gerekenlerin önemli bir kısmını yapamadığını vurgulayarak, “Süreklilik yakalayamadım. Oyun ritmimi bulduktan sonra sakatlandım. Toplamda 3 gol attım. Forvet oyuncusu olarak bu tatmin edici bir rakam değil. Takıma daha fazla katkı yapmalıydım ama karamsar değilim. Önümüzdeki sezon bu sezondan daha iyi olacağız” şeklinde konuştu.

Bu arada berabere kalarak UEFA Avrupa Ligi’ne gidebilmek için bir maç daha oynamak zorunda kalan Beşiktaş’ta teknik direktör Tayfur Havutçu ve futbolculardan basın toplantısına katılan olmadı. Maç sonrasında Siyah-beyazlılarda morallerin bozuk olduğu gözlemlendi.

Editör: TE Bilişim