Beşiktaş'ta Santos Dönemi Resmen Sona Erdi Beşiktaş'ta Santos Dönemi Resmen Sona Erdi
 Beşiktaş’ın Alman yıldızı Mario Gomez, 2-1 kazandıkları Galatasaray maçı sonrası yaptığı açıklamada, "Takım halinde gerçekten iyi bir performans gösterdik. Son ana kadar oyunun içinde kaldık. Çok koştuk, elimizden geleni yaptık. Doğru bir yoldayız ve inanıyorum ki bu yolda devam edeceğiz" dedi. 
Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasında Beşiktaş, evinde Galatasaray’ı 2-1 mağlup etti. Siyah-beyazlıların beraberlik golünü atan Alman yıldız Mario Gomez, maç sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Gomez, çok önemli bir galibiyet aldıklarını belirterek, "Hafta içinde Avrupa Ligi’nin dışında kaldık hiç hak etmediğimiz şekilde ve bir hayal kırıklığı yaşadık. Bu akşam iyi bir reaksiyon göstermemiz gerekiyordu. Takım halinde gerçekten iyi bir performans gösterdik. Son ana kadar oyunun içinde kaldık. Çok koştuk, elimizden geleni yaptık. Doğru bir yoldayız ve inanıyorum ki bu yolda devam edeceğiz" dedi.

“MAÇI TAMAMEN HAK ETTİK”
Maçı tamamen hak ettiklerini belirten Alman yıldız, “Kalitemizi gösterdik. İyi bir takım olduğumuzu gösterdik. Golden hemen sonra çabuk reaksiyon gösterdik. Çok mutluyuz. Tamamen hak ettik. Galatasaray şutu dahi yok neredeyse. Maç 2-0’a, 4-0’a gidebilirdi. Karşımızda da büyük bir takım var bunu dikkate almak lazım” ifadelerini kullandı.

“BU PERFORMANSI YÜKSELTEREK DEVAM ETTİRMELİYİZ”
İyi bir yolda ilerlediklerini vurgulayan Gomez, “Lideriz. Çok sıkı çalışmaya devam etmemiz gerekiyor. Bugüne kadar doğru işler yaptık. Bunu devam ettirmemiz gerekiyor. İyi bir sezon geçiyoruz. İkinci sezon oldukça zorlu geçecek, bu performansı yükselterek devam ettirmek zorundayız. Ben elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Geçmişe bakmıyorum gol atıp atmamak önemli değil, önemli olan takımın hedefe yürüyebilmesi. Ben de bu durum için elimden geleni yapıyorum” diye konuştu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Galatasaray derbisine ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Ligin atmosferi bakımından zor bir maçtı. Ortaya koyduğumuz oyunla hak ettiğimiz 3 puanı aldık" dedi. 
Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında sahasında Galatasaray ile karşılaşan Beşiktaş, sahadan 2-1 galip ayrıldı. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, zor bir maç olduğunu belirterek, "Ligin atmosferi bakımından zor bir maçtı. Ortaya koyduğumuz oyunla hak ettiğimiz 3 puanı aldık. Geride kalan 15 maça baktığınız zaman ligin en iyi futbol oynayan takımıyız, ama kaybettiğimiz 10 puan bize yakışmadı. Oyuncular ellerinden gelen bütün gayreti gösterdiler. Oyun üstünlüğünü skora yansıttılar. Oyuncuları tebrik, taraftarlara da teşekkür ediyorum. Lig yarışına devam ediyoruz. Kalan iki maçı da kazanıp lider olarak ilk yarıyı bitirmek istiyoruz" diye konuştu.

"OYUNCULARIMIZIN YOK EDİLMESİNE İZİN VERMEYİZ"
Kaleci konusuyla ilgili de konuşan Güneş, "Bireysel olarak oyuncuları suçlayarak bu işin içinden çıkamayız. Biz bir takımız. Zaman zaman çok iyi oynayan ve hata yapan oyuncular olacaktır. Tolga'dan da Günay'dan da memnunuz. Sezon başında söyledim, bizim bir kaleciye daha ihtiyacımız var. Sebebi ise sayısal eksikliğimizin olması. Ancak bu çok fazla ısıtılıp önümüze getiriliyor. Lizbon'a giderken de geldikten sonra da oldu. İyi futbolumuz üzerinden bizi olumsuzluğa itmek isteyen bir kesim var. İyi futbolumuzun da bize rakip olduğunu düşünüyorum. Ne kadar iyi şey sunarsanız, o kadar eleştiri alırsınız. Haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Biz mükemmel değiliz. İyi futbol oynamaya çalışıyoruz. Lizbon'da buradakinden daha iyi oynadığımızı düşünüyorum. Ancak ısrarla düşüş olduğu söyleniyor. Orada kaybetmeyi hak ettiğimizi düşünmüyorum. Bugün de yine kaybedebilirdik. Futbol böyle bir oyun. Bize haksızlık yapılmasına ve oyuncularımızın yok edilmesine izin vermeyiz, vermeyeceğiz" diye konuştu.

"TOLGA ZENGİN BİZİM KALECİMİZ"
Ağrıları sebebiyle Galatasaray maçının kadrosundan çıkarılan kaleci Tolga Zengin'in geleceğiyle ilgili bir soru üzerine deneyimli teknik adam, şu ifadeleri kullandı:
"Tolga Zengin bizim kalecimiz, devam ediyor. Onunla ilgili bir sorun yok. Hatasıyla, sevabıyla bu camianın içinde olan herkes değerlidir. Beşiktaş camiasının ona kucak açtığını düşünüyorum. Hatta böyle zayıf günlerde daha çok sahip olması gerekiyor. Beşiktaşlılık duruşu, ilkesi, prensibi de budur."

"ELİMİZDEKİ OYUNCULAR YOK EDİLMEK İSTENİYOR"
Avrupa Ligi'nde Portekiz ekibi Sporting Lizbon ile karşılaştıkları maçın ardından, "Takımda kaleci yok ki" şeklinde bir ifade kullandığına yönelik sosyal medyada iddiaların yer aldığının hatırlatılması üzerine başarılı çalıştırıcı, "Geçmişte elbise ve saçtan başlayanlar, bu sefer konuşmayla. Benim konuştuğumu anlamayan şimdi yorumlayıp haber yapıyorlar. Sonra gündem yapıp oradan bize saldırıyorlar. Öyle bir şey yok. Doğru ve yanlışı yakalamak yerine, yorumla doğru ve yanlışa gidiyoruz. Bu çok yanlış. Ülke futboluna zarar veriyor. Doğru ve yanlış yoruma göre olmaz. Doğru ve yanlış vardır, yorum yaparsınız. O başka bir şey. Şu anda Türkiye'de yorum var. Maçtan önce benimle ve takımla ilgili birçok şey söyleyenler, maç bittikten sonra tam tersini söylüyor. Elimizdeki oyuncular yok edilmek isteniyor" dedi.

"GALATASARAY'IN DA BU YARIŞTA OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"
Şampiyonluk yarışıyla alakalı sorulara ise Güneş, "Şampiyonluk yarışı devam ediyor. Galatasaray'ın da güçlü bir takım olarak bu yarışta olduğunu düşünüyorum. Çıkış yapan Kasımpaşa, Medipol Başakşehir, Akhisar Belediyespor gibi takımlar var. Diğerleri potansiyel olarak zaten üst sırada olması gerekiyor. Fenerbahçe iyi gidiyor, biz de. Trabzonspor'un da yukarıya çıkacağını düşünüyorum. İkinci yarı daha renkli olacak. Yarış sürüyor" yanıtını verdi.
Galatasaray'ın tecrübeli çalıştırıcısı Mustafa Denizli'nin, hakem Mete Kalkavan'ı eleştirdiğinin söylenmesi üzerine tecrübeli teknik adam, şu ifadeleri kullandı:
"Mustafa hocanın lafının üzerine laf söylemek bana yakışmaz. İyi dostum, iyi arkadaşım. Mustafa hocanın niye dediğini bilmiyorum, hakemlik bir olay yoktu. Hakemle ilgili eleştiri yapmak için hakemlik pozisyon olması gerekir. Golü yiyene kadar rakibin atağı yoktu."

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Beşiktaş mağlubiyetine ilişkin yaptığı değerlendirmede, ”Biz bu yarışın hep içinde olacağız. Rakiplerimizi bir adım geriden takip ediyoruz. Rakiplerimiz biz olduğumu müddetçe geriye dönüp bakmak zorunda" dedi.
Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasında deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşan Galatasaray, rakibine 2-1 mağlup oldu. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, “İlk yarısını kötü oynadığımız derbiyi kaybettik. İkinci yarı oyuna daha iyi başladık. Öyle ya da böyle bir gol pozisyonu dönüş için önemliydi. Neticede hangi sonuç çıkarsa çıksın. Ülkemizin en iyi takımlarından birine karşı oynadık. Devrenin sonuna yaklaşırken 8 ve 9 puan geride kaldık. Bu puan çok önemli bir puan kaybı değildir. Ben bunun önemli olmadığını bütün hayatım boyunca yaşadım. Puanlarla dönmek amacıyla geldik. Önümüzdeki dönem bizim için olası eksiklerimizi ne türlü telafi ederiz o dönem olacaktır. Bizsiz yarış olmaz. Biz bu yarışın hep içinde olacağız. Rakiplerimizi bir adım geriden takip ediyoruz. Rakiplerimiz biz olduğumu müddetçe geriye dönüp bakmak zorunda. Ben yaşadığım şampiyonluklarda bu dönemlerde bu pozisyonlarda oldum. Son kazandığım şampiyonlukta ilk yarının sonunda beni 6. sırada yarışa sokmuştu. Bu sıralara düşmedik. Bu yarışında içinde yine olacağız. Bütün imkanlarımzı zorlayarak kullanmaya çalışıyoruz. Düşündüklerimizin bir miktar gerisinde olabiliriz. Biz olmadan yarış olmayacaktır. Bunu ilerleyen dönemde hep beraber yaşayacağız” dedi.

"SIKINTILARI AŞACAĞIZ"
'Biz buraya dikensiz gül bahçesi diye gelmedik' diyen Denizli, "Sıkıntılı bir dönem yaşadık. Takımın üstünde baskı olduğu muhakkak. Bunları mutlaka aşacağız. Bu akşamki skor olarak söylemiyorum. Zorlanacağımız günler olacak. Bunları aşacağız. Bunları hep birlikte aşacağız" diye konuştu.
Maçın hakemi Mete Kalkavan ile ilgili eleştirilerde bulunan Denizli, "Hakemle ilgili teknik adamlık kariyerimde nadir canımın yandığından bahsetmişimdir. Hayatım boyunca hakemin düdüğü hangi nefesle çaldığını takip ettim. Hakem değilim ama bunları hakemden daha iyi değerlendirebilirim. Bugün 'Çalınan bir ofsayt mı var? Olmayan penaltı mı var?' diyebilirsiniz. Bir takımı lime lime etmek için bunlara ihtiyaç yok. Oyunun belli bölümlerinde akışı kesmek, sizi sinirlendirerek farklı mecralara taşıyabilir. Hakemle ilgili düşüncelerimiz hiç müsbet değil. Ben hakemlere hep güven duydum. İnşallah ilerleyen dönemlerde farklı şeyler söylemeyiz. Hakem hata yapar. Farklı amaçlarla çalınan ve çalınmayan düdükler olursa o zaman daha farklı şeyler oluyor" dedi.

"BURAK ISRARLA OYNAMAK İSTEYEN BİR OYUNCU"
Burak Yılmaz'ın sakatlığının sorulması üzerine başarılı çalıştırıcı, "Burak, Hakan ve Selçuk ile ilgili bir önceki maçtan sonra 'Fedakarlık yaparak oynuyorlar' demiştim. Burak bir sorun yaşıyor. Bu akşam yaşadığı sorun aynı bölge ile ilgili değil. Futbolcular bazen problem olan ayağını korumaya diğer ayağıyla alırlar. Burak ısrarla oynamak isteyen bir futbolcu. Bir futbolcu için bunlar artı puanlar. Sahada görev yapmak isteyen futbolcu son derece önemlidir. Bu isteğin sonuncunda ortaya çıkan tablo meydana geldi. Burak’ın en sağlıklı dönüşüne kadar en iyi şekilde değerlendireceğiz" şeklinde konuştu.

"BEŞİKTAŞ BİZDEN DAHA BAŞARILI OFANSİF GİRİŞİMLERDE BULUNDU"
Beşiktaş'ın kendilerine göre daha çok ofansif girişimlerde bulunduğunu dile getiren Denizli "Benim hayatımda beraberlik hedefim hiç olmadı. Beraberliklerin yaradığı maçlar olmuştur. Büyük takımın başındaki hocanın hedefi beraberlik olmaz. Berabere dönseydik bu akşamın doğal sonucu olurdu. Beşiktaş bizden daha başarılı ofansif girişimlerde bulundu. İkinci yarıda takımın dönüşü artı puandı. Taraftarların 90 dakika desteklediği bir takıma karşı oynuyoruz. Böyle bir 90 dakika olması doğaldır" dedi.

"BURAK'IN DİKKATİNİ SAHA DIŞINA ÇEKMEK İSTEMEDİM"
Burak Yılmaz'ın dikkatini saha dışına çekmemek için Umut Bulut'un yanında Tarık ve Bilal'i de ısınmaya gönderdiğini ifade eden başarılı çalıştırıcı, sözlerini şöyle tamamladı:
"Oyun başlamadan önce içeriden yayıncı kanaldan saha görüntülerini takip ediyordum. Doktorumuz Burak ile birkaç dakika görüşme yaptı. Doktorumuzu çağırdım. Bir sorun var burada. Sorun yoksa doktorla görüşmez. Aralarında geçen konuşmayı söyledi. İlk defa maç başlamadan ısınmaya bir oyuncu gönderdim. Umut Bulut’u tek ısındırarak Burak’ın dikkatini saha dışına çekmek istemedim. Tarık ve Bilal'in de ısınmasını istedim. Galatasaray, ben ve biz bu yarışın dışına düşmeyiz. Galatasaray camiası endişeyle takip etmesin. Birkaç aylık bir süreç var. Önümüzde daha uzun bir dönem var. Birlikte yaşayacağız ve göreceğiz” dedi.

3. dakikada sağ kanattan ceza sahası içine giren Podolski’nin ortasında Burak Yılmaz’ın gelişine vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Günay’da kaldı.
5. dakikada Quaresma sol kanattan ceza sahası içine yaptığı ortada savunmadan dönen topu iyi takip eden Sosa’nın vuruşunda kaleci Muslera iki hamlede topu kornere çeldi.
13. dakikada Beck’in sağ kanattan ceza sahası içine yaptığı ortada penaltı noktası üzerinde bulunan Gomez’in gelişine vuruşunda top kaleci Muslera’da kaldı.
25. dakikada Quaresma’nın ara pasında ceza sahası içinde topla buluşan İsmail Köybaşı’nın vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Muslera’dan döndü.
29. dakikada Oğuzhan’ın topuk pasında ceza sahası önünde topla buluşan Olcay’ın vuruşunda top kaleci Muslera’da kaldı.
43. dakikada Oğuzhan’ın pasında ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Gomez rakibini geçerek yaptığı sert vuruşta kaleci Muslera topu son anda kornere çeldi.

54. dakikada Selçuk İnan'ın savunma arkasına gönderdiği uzun pasa, Günay Güvenç kalesini terk ederek topa hamle yaptı ancak topu ıska geçti. Meşin yuvarlağı önünde bulan Sneijder, uzak mesafeden topu ağlarla buluşturdu. 0-1
56. dakikada sol kanatta Olcay Şahan'ın pasıyla topla buluşan Gomez'in ceza alanı dışı sol çaprazdan yerden sert şutunda meşin yuvarlak Muslera’nın sağından ağlarla buluştu. 1-1
63. dakikada ceza alanı dışı sol çaprazda topla buluşan Kerim Frei’ın plase şutunda Muslera topu son anda kornere çeldi.
74. dakikada Kerim Frei’ın sağ kanattan ortasında Semih’den seken top arka alanda Gökhan Töre’nin önünde kaldı. Gökhan’ın topun gelişine ayağının dışıyla vuruşunda meşin yuvarlak Muslera’nın sağından ağlarla buluştu. 2-1
82. dakikada Selçuk İnan'ın pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Olcan'ın, ceza sahası içinden sert şutunda meşin yuvarlak kaleci Günay’dan sekti. Seken topu siyah-beyazlı savunma uzaklaştırdı.

STAT: Olimpiyat
HAKEMLER: Mete Kalkavan xx, Ekrem Kan xx, Esat Sancaktar xx
BEŞİKTAŞ: Günay xx, Beck xx, Rhodolfo xx, Ersan xx, İsmail xx, Atiba xxx, Oğuzhan xxx, Quaresma xx (Gökhan Töre dk. 72 xxx), Sosa xx (Necip dk. 87 ?), Olcay xx (Kerim Frei dk. 60 xx), Mario Gomez xxx
YEDEKLER: Hüseyin, Serdar, Tosic, Cenk Tosun
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş
GALATASARAY: Muslera xxx, Sabri xx, Semih xx, Hakan xx, Olcan xx, Chedjou xxx, Selçuk xx, Podolski xx, Sneijder xxx, Yasin xx (Tarık dk. 73 xx), Burak x (Umut Bulut dk. 37 xx)
YEDEKLER: Cenk, Bilal Kısa, Rodriguez, Koray Günter, Emre Çolak
TEKNİK DİREKTÖR: Mustafa Denizli
GOLLER: Gomez (dk. 56), Gökhan Töre (dk. 74) (Beşiktaş), Sneijder (dk. 54) (Galatasaray)
SARI KARTLAR: Gomez, Oğuzhan (Beşiktaş), Yasin, Olcan, Selçuk, Chedjou, Semih (Galatasaray)
Editör: TE Bilişim