Göztepe Evinde Puan Kaybetti Göztepe Evinde Puan Kaybetti
 "TÜRKİYE'YE ÇALIŞMAYA GELDİM" 
Yılbaşı arası için Türkiye'ye gelen Arda Turan şaka yollu olarak "Türkiye'ye çalışmaya geldim" dedi. İspanya'ya gitmesi ve Atletico Madrid'in gurur duyduğu 1996 ruhunu geride bıraktığının hatırlatılması ve İspanya'da yaşam nasıl gidiyor sorusuna Arda Turan, "Dışarıdan nasıl görünüyorsa, içeriden de öyle. Bana her durumda destek veren insanımıza teşekkür ediyorum. Futbol anlamında istediklerimi sahaya yansıttım. Bununla beraber iyi futbolla birlikte başarı oldum. İlk gün gittiğimde de aynısını söyledim. Ben buraya geliyorum her maç iyi oynayamam ama her maç çok iyi mücadele edeceğim dedim. Bunun için huzurluyum" dedi. 

"ATLETICO'DA BIRAKABİLİRİM"
"Hafta içinde Atletico'da çok mutluyum, burada bile bırakabilirdim" yorumunun hatırlatılması üzerine, "Bu bizim işimiz. İşte insanların fikirleri değişebilir. Genç kardeşlerime iyi örnek olabildiğimi düşünüyorum. Karşılaştığım anne ve babalar oğlumuza çok iyi örnek oluyorsun. Benim için oralarda kalmak benim için doğru bir yol. Yetiştiğim kulübümü orada iyi temsil edeceğimi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"KENDİMİ ÖZEL HİSSEDİYORUM"
Dünyada tanınmasının nasıl bir duygu olduğu sorusuna ise Arda Turan, "Kolombiya'da veya dünyanın başka bir yerinde "Turko" denildiğinde bu güzel bir duygu. Yurtdışında oynamak benim çocukluk hayalimdi. İyi bir şeyler yaptığımı düşünüyorum. 2017'ye kadar kontratım var. Şu anda takım değiştirmek için bir neden yok. Atletico Madrid, Avrupa'nın en iyi 5 kulübü arasında. Yeni stadı da yapılıyor. Ben orada kendimi güvende ve özel hissediyorum. Atletico Madrid'de olmaktan ve devam etmekten dolayı iyi bir karar verdiğimi düşünüyorum" yanıtın verdi.

"İSPANYA'DA MEDYA OLANI YAZIYOR"
İspanya'da nasıl karşılanıyorsun sorusuna Arda Turan şöyle yanıtladı, "Real Madrid bir gün önce oynuyor. Kamp olmadığı zaman dışarı çıkıyorum. Real Madrid formalı insanlar gelip 'Turko' diyerek fotoğraf çekiyoruz. Futbolu çok seviyorlar. Hafta sonu bir şölen var orada. İspanya'nın futbol sevgibi çok güzel. Tepkiler güzel olunca siz de kendinizi güzel hissediyorsunuz. Bir İspanyol gelip 'Çocuğum sizi çok seviyor' diyor. Bir İspanyol'un gelip bunu söylemesi çok güzel. İspanya'da medya olanı yazıyor. Magazin basını daha dikkatli. Benim magazinle alakalı yok. Ben de ilgilenmemeye çalışıyorum."

"TÜRKİYE VE İSPANYA ARASINDA ÇOK FAZLA FARK VAR"
İspanya ile Türkiye'yi de karşılaştıran Arda Turan, "Antrenmanlarda fark yok. Ancak oyunculardan geri dönüşü farklı. Ayhan Akman da geçenlerde İspanya'ya geldi. Biz de aynı taktikleri veriyoruz. Dürüst olmak gerekirse bence İspanya ile Türkiye Ligi arasında çok fark var. Türkiye Ligi'nin çok geride olduğunu düşünüyorum. Oyun anlamında da gerideyiz. Fiziksel olarak gerideyiz ama taktik olarak da çok kopuk oynuyoruz. Uzun mesafelerde 70-80 metrelerde oynayan takımlarımız var. Git gel de çoğu oyuncunun performansı düşer. İspanya'da 5'e 2 oynarken bile sırılsıklam oluyorum" yorumunu yaptı.

"FATİH HOCA BANA SÖYLERDİ; KENAR OYUNCUSU DEĞİL..."
Atletico'daki çalışma sistemiyle ilgili olarak Arda Turan, "Futbolda her ayrıntı uzun uzun tartışılıp konuşulması lazım. 8 günde 3 maç oynuyoruz, 3 maçı çıkartırsak 5 gün antrenman yapıyoruz ve bunlarda genelde strateji üzerine. Merkez olarak adam savunmasını kullanıyoruz. Adam savunması oynuyoruz. En öndeki adam muhtemelen ben oluyorum. Türkiye'de gidilen kurslarda alanı tavsiye ettikleri için benim alan savunması mantıklı gelmiyor. Bence adam savunması yüzde yüz daha doğru. Alan savunmasında oyuncular duruyor. Taktiksel anlamda Fatih Hoca söylerdi bana. Kenar oyuncusu değil, orta saha oyuncusu olursan büyük bir oyuncu olursun derdi. Dünyada kenar oyuncusu kalmadı. Birinci görevi savunma yaparken içeriyi kapatmaktır. Türkiye'de 'kenar oyuncusuna bak sol beki sonuna kadar kovaladı' deniyor. Onun göreei o değilki. Sistemin merkezinde içeriyi kapatmak benim için daha önemli. Kenardan bek gelirse gelsin. Önemli olan içeriği kapatmaktır" ifadelerini kullandı.

Buradan yurtdışına giden oyuncuların başarılı olabileceğini söyleyen Arda Turan, "Başarılı olurlar; çünkü % 100'lerini futbola verebilecekler. Çünkü burada sürekli bir şeylerle uğraşıyorsunuz. Hakkınızda söylenenler. Yanıt vermeyince doğru gibi algılanıyor. Orada sabah antrenmanını yapıyorsun. Sonra çayını içiyorsun, sonra siesta yapıyorsun. Orada fitneslar var. Bunlar daha çok vücudu uyarıcı bir uygulama. Zaten maçlardan önce reaksiyon çalışıyoruz. Senede 60 maç oynayan takımın deli gibi antrenman yapmasına gerek yok" diye konuştu.

Geçen yılki şampiyonluğu da değerlendiren Arda Turan, "Nou Camp'a gidiyorsunuz ve kazandığı zaman Barcelona bir kupa alacak, şansınız nedir?" diyen Arda Turan, Şanıs bırakın yüzde 30'u daha az. 'Barcelona'ya gittiğimizde sonuna kadar savaşacağız' dedik. Tekme tokat oynadık. Maçı vermeyeceğiz dedik" ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilişim