Fenerbahçe Alagöz Holding Avrupa'nın En Büyüğü Oldu Fenerbahçe Alagöz Holding Avrupa'nın En Büyüğü Oldu
Sözde temiz futbol prensibiyle başlatılan operasyon, bu sezonki maçlarda istenmeyen olayları beraberinde getirdi. İnanılmaz travmalar yaşandı. Taraftarlar birbirlerine hakaret etti. Herkes birbirini suçladı. Küfürler, kötü sözler havada uçuştu. Daha önceki yıllarda da ciddi sorunlar yaşanmıştı. Ama malum süreçte her şey daha da keskinleşti. Durum o derece kötü bir noktaya geldi ki okullarda çocuklarımız birbirine 'Senin takımın şikeci' demeye başladı. Bundan sonra da ne yapacağımızı bilmiyoruz. Spor kamuoyuna soruyorum: Değer miydi? Bunca düşmanlığa, ülkemizi küçük düşürecek hamlelere gerek var mıydı? Temiz futbol için elimizden geleni yapmaya hazırız. Ama yolu, yöntemi bu mu olmalıydı. Futbolu temizleyelim derken kutuplaşmalar yaşandı. 6 Temmuz'da İstanbul Emniyet Müdürlüğü bir bülten yayınlayarak 19 maçta şike-teşvik yapıldığının delillendirildiğini duyurdu. Yayın yasağı getirilmedi. Örgüt-çete suçlaması yaparak dosyayı özel yetkili mahkemenin önüne getirdi. Etik Kurulu hazırladığı ilk raporunda bir sonuca ulaşmaya çalıştı. Hiçbir savunma almadan bir rapor yazarak kanaat oluşturuldu.

Dönemin TFF yönetimi de eksik rapor üzerinden kamuoyunu yönlendirdi. Hukuk cinayeti işlenmiştir. 19 maç iddianameede neden azaldı. Emenike'nin para sayma görüntüleri nerede? Fenerbahçe'nin çete ve örgütle ne alakası var? tatmin edici yanıtlar verilemedi. Tek taraflı kampanyanın hedefi olan Fenerbahçe ne yaptı? Türk adaletine güvendik. Sürece ilişkin bilgilendirmelerde bulunduk. Az ama öz konuşmaya gayret ettik. Camiadan gelen yoğun eleştirileri de göze aldık. Fakat en önemlisi başkalarına saldırmadık.
Kimseyi hedef göstermedik. Ortamı germedik. Artık atıp tutanların, asıp kesenlerin nefeslerinin kesileceği ana geldik.

Bizler temiziz. Ve suçsuzuz. Adil bir yargılamanın bunu er ya da geç ortaya çıkaracağından da şüphemiz yok. Etik Kurulu'nun raporu bizi teyit eder nitelikte. Eğer şike suçu sahadaki oyuncular tarafından yerine getirilmediyse sorun yoktur. Verilecek kararı bekliyoruz. 58. maddenin değişmesiyle ilgili kulübümüzün tavrı aynıdır. Suçsuz olduğumuz için madde değişikliğini istemedik. Sadece suç-ceza dengesinden bahsettik. Ama kesinlikle özel bir düzenleme istemedik.



Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek suçlamasıyla karşılaşan başkan ve yönetici arkadaşlarımız tutuklu olarak yargılanmaktadırlar. Masumuz, geçen yılkı maçlarımızı hak ederek kazandık. Sıra artık sevgili başkan ve yönetici arkadaşlarımızın özgürlüğüne kavuşmasını geldi. Onlar duruşlarıyla hayranlık kazanmışlardır. Fenerbahçe tertemizdir. Başkan ve arkadaşlarımıza yapılan zulmün nedeni nedir? Meczup gizli tanıkların beyanlarıyla, bu insanların tutuklu kalması meşru mudur?

Tüm bunları tarih yazacaktır. Başkan ve arkadaşlarımızın en kısa sürede özgürlüğüne kavuşmasını istiyoruz. TFF'nin aldığı son kararların ardından malum çevreler yaygaraya başladı. Bunlar Fenerbahçe ile spor sahalarında başa çıkamayacaklarını anlayanların beyhude çırpınışlarıdır. Son hezeyanlarıdır. her gün kupa isteyerek kupa alacağını sananların rüyalarıdır. Hep söyledik; Fenerbahçe camiası bu yapılanları unutmayacak. Taraftarımız rahat olsun. Zaman bizi haklı çıkaracak.

Camiamızın evladı Aykut Kocaman'a ve oyuncularına teşekkür ediyorum. Amatör branşlarda formalarını terleten sporcularımıza da teşekkür ediyoruz. Onları alkışlıyoruz. Taraftarlarımız bize güç vermiştir. Onlar bizi ayakta tuttu. Şimdiden tarihe geçtiler. Elde ettiğimiz başarılar tesadüf değildir. Fenerbahçe Spor Kulübü sponsorluk ve kombine gelirlerinde açık ara öndeyiz. Yaşanan tüm olumsuzluklara karşın piyasa değeri olarak 3 büyük rakibin toplamı kadar değere sahiptir. 100. yılında dünyada en çok madalya
ve kupa kazanan takım olarak rekor kırmıştır. Bunlar geceden sabaha olan işler değildir.

Aziz Yıldırım ve çalışma arkadaşlarının hayatını spora adamasıyla olmuştur. Ama Başkan'a reva görülen muamele vicdanımızı yaralıyor. Tutuksuz yargılanmalarını istiyoruz. Bu kararı bekliyoruz. CAS Davası ile ilgili olarak da konuşmak istiyorum. Fenerbahçe olarak UEFA ve TFF'ye karşı Şampiyonlar Ligi'nden men edilmemiz nedeniyle 1 Eylül 2011'de CAS'ta dava açtık. Kapalı kapılar ardından kalmış gerçeklere ulaşmıştık. Ülkemizin menfaatleri için Fenerbahçe olarak CAS'taki davamızı geri çektik. Ne var ki bu
olgunluk dahi farklı noktalara çekildi. Bu konuda diğer kulüplerin de gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz. Bu kararın hem ülkemiz hem de kulübümüz adına ümitliyiz" şeklinde konuştu.

Özdemir, Ünal Aysal ile ilgili bir soruya ise şu yanıtı verdi: "Ünal Aysal'ın yaptığı açıklama bizi derinden yaraladı. Kendisi ve yönetici arkadaşları Play-Off'un Fenerbahçesiz oynanacağını sanıyordu. Bugün Allah'a şükür ki Play-off'tayız. Şampiyonluk konusunda onlar kadar şansımız var. Bu açıklamalar Aysal'ı ve Galatasaray'ı bir yere götürmez."
Ali Koç ise şunları söyledi: "Spor medyası araştırmıyor. CAS konusunda da öyle oldu. Aylardır UEFA'nın Türkiye'yi men edeceğini söylediniz. Ama bir kişi çıkıp tarihte böyle bir cezanın olup olmadığını açıklayamadı."
Editör: TE Bilişim