Galatasaray'da Türkiye Kupasına Veda Etti 0 - 2 Galatasaray'da Türkiye Kupasına Veda Etti 0 - 2
Maçta yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen ezeli rakibi Fenerbahçe’nin stadı Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda şampiyonluk kupasını kaldıran Galatasaray, dün akşam da kendi taraftarı önünde görkemli bir tören ile 18. şampiyonluğu kutladı. Ali Sami Yen Spor kompleksi Türk Telekom Arena Stadı’nda düzenlenen törende bir konuşma yapan teknik direktörü Fatih Terim, taraftarlara ve şampiyonlukta emeği geçenlere teşekkür etti.

ŞAMPİYONLUK ANANIZIN AK SÜTÜ GİBİ HELALDİR

“Aslan yolunda oyuncularımız Aslan gibi yürüdüler ve sizlerle beraber bu güzel başarıyı kazandılar” diyerek sözlerine başlayan Terim, “Aslantepe'de Aslan yolumuzda bu seneki son günlerimiz. Galatasaray'ın büyük taraftarı her konuda örnek olmuştur. Gerek centilmenlikte, gerekse takımına sahip çıkmada, hoşgörü ve saygıda Galatasaray taraftarı en az şampiyonluk kadar başarılıdır. Bütün taraftarımıza elimi kalbime götürerek buradan selam yolluyorum. Şampiyonluğun doya doya kutlamak tüm Galatasaraylıların hakkıdır. Ananızın ak sütü gibi helaldir. Başta kendi annem olmak üzere tüm annelerin anneler gününü kutluyorum. Burada ultrAslan'ın yaptığı güzel koreografilerde haklı çıktı. Koreografi için çok teşekkür ediyorum. Demek ki ultrAslan'ın önceden görme gibi yeteneği var” dedi.

'İmparator' tezahüratları eşliğinde konuşan Fatih Terim, “Başta başkanımız olmak üzere tüm yöneticilere, tüm profesyonellere, tüm futbolcularıma ve teknik ekibime huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Galatasaray'ın esas bir numarasına, kendi gönlümüzse olabilecek en büyük hediyeyi hediye etmek istiyorum" şeklinde konuştu ve Başkan Aysal'a, üzerinde tüm futbolcular ile teknik ekibin imzası olan Galatasaray formasını hediye etti.

Konuşmaların ardından Ünal Aysal, teknik direktör Fatih Terim'e üzerinde 5 numaralı forma olan 'efsane ödülünü' verdi. Terim, başkan Ünal Aysal'a futbolcular ve teknik ekibin hazırladığı kupayı hediye ederken, Aysal da "Sevgili Galatasaraylılar efsanelerden Fatih hocaya benim de bir hediyem var" diyerek Fatih Terim heykelini hediye etti.

FATİH TERİM'E BÜYÜK JEST


Galatasaray Kulübü Başkan Ünal Aysal, teknik direktör Fatih Terim ile birlikte kutlama için hazırlanan podyumda yaptığı konuşmasında, "Bu akşam çok uzun konuşmayacağım. Bu sezon yaşanan olaylar nedeniyle istemediğim kadar konuşmak zorunda kaldım. 25 milyon taraftarımızın hislerine tercüman olmak için tek bir hareket yapmak istiyorum. Hocam ne mutlu sizinle olmak" dedi ve Fatih Terim'in elini havaya kaldırdı. Aysal, Türk Telekom’un bu sezon uygulamalarından “Galatasaray Efsanelerini Anıyor” kapsamında Fatih Terim’e heykel hediye etti.

Daha sonra Sarı-kırmızılı yönetim kurulu, futbolcular ve Florya Metin Oktay Tesisleri çalışanları podyuma çağrıldı. Yabancı oyuncuların kendi ülkelerinin bayraklarıyla çıktığı podyumda sevinç yumağı oluşturulurken Spor Toto Süper Lig şampiyonluk kupası kaptanlar Ayhan Akman ve Sabri Sarıoğlu’nun ellerinde yükseldi.












Editör: TE Bilişim