Göztepe Evinde Puan Kaybetti Göztepe Evinde Puan Kaybetti

          Büyükşehir, 240 amatör spor kulübüne de malzeme desteği sağladı.  

İzmir Büyükşehir Belediyesi, "geleceğin teminatı" çocuklarımızın sağlıklı gelişmesi ve spor yapabilmesi için verdiği destekleri 2018 yılında da sürdürdü. Öğrencilere beden eğitimi dersleri için ihtiyaç duyduğu malzemeleri dağıtan Büyükşehir Belediyesi, hem farklı okullardaki öğrenciler arasında fırsat eşitliği yarattı hem de çocukların fiziksel gelişimlerine katkı sağladı.

“İlkokul, Ortaokul ve Liselere Spor Malzemesi Desteği” projesi kapsamında 1500 okula futbol, basketbol, voleybol, hentbol, masa tenisi, badminton, satranç, bocce ve taekvando branşlarına ait malzemeler verildi. Bu malzemelere ek olarak işaret çanağı, çember, atlama ipi, delikli huni ve bowling seti dağıtıldı. 10 bin adet futbol, 10 bin adet voleybol, 2 bin adet hentbol topu, 300 adet futsal topu, 50 takım bowling seti, 100 çift hentbol kale filesi, 500 çift basketbol filesi, 300 adet voleybol filesi, 100 adet bocce takımı, 10 bin adet atlama ipi, 10 bin adet çember, 12 bin işaret çanağı, 2 bin adet ağırlıksız satranç takımı, 10 bin adet huni, 80 adet tekvando için raket ellik, 50 adet tekvando için yastık ellik,  40 adet tekvando için koruyucu yelek ve 40 çift eldiven, 50 adet tenis masası, 300 adet masa tenisi filesi, 1500 çift masa tenisi raketi, 12 bin adet masa tenisi topu, 6 bin adet badminton raketi, 200 adet badminton filesi, 12 bin adet badminton topu ve 100 çift badminton direği verildi.  
Çevre yerleşimlerdeki okullarda okuyan çocuklara ayrıca 15 bin adet eşofman takımı ve spor ayakkabı armağan edildi. Ayrıca 127 okula 217 standart boy basketbol pota seti, 74 adet voleybol direği ve 68 adet hentbol kalesi kuruldu.

Amatör spor kulüplerine destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, "sporcu fabrikası" olarak nitelendirilen 240 amatör spor kulübüne de futbol topu, top taşıma çantası, antrenman yeleği ve engel parkur seti gönderildi. Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz olarak açtığı tenis, voleybol, futsal, basketbol ve badminton branşlarındaki kurslara devam eden 500’e yakın öğrenciye ise forma, şort, spor ayakkabısı ve tenis raketi dağıtıldı.

Editör: TE Bilişim