Göztepe Evinde Puan Kaybetti Göztepe Evinde Puan Kaybetti
Hasan Doğan Millî Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde  yapılan törene TFF Başkanı Yıldırım Demirören, 1. Başkanvekili Servet Yardımcı, Başkanvekilleri Nihat Özdemir, Hüsnü Güreli, Ali Dürüst, İcra ve Yönetim Kurulu Üyeleri Cengiz Zülfikaroğlu, Ali Düşmez, Yönetim Kurulu Üyeleri Erhan Kamışlı, Mustafa Çağlar, Alaattin Aykaç, Mete Düren ile TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş katıldı.

Demirören: "Yeni çıktığımız yolda başarılar diliyorum"

Törende konuşan TFF Başkanı Yıldırım Demirören, "Ben öncelikle Sayın Fatih Terim ve ekibine verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Kariyerinde 35 kupa bulunan bir hoca ile burada olmak beni ve Yönetim Kurulumu gururlandırıyor. Kısmet bugüneymiş, biz hocamızla 13 sene önce çalışacaktık. Bugüne denk geldi. Dostum Mircea Lucescu'ya teşekkür ediyorum. Önümüzdeki 4 maç ve 2 yıl için kabul etti. Kendisi ile temasım 31 Temmuz öğleden sonra olmuştur. Çarşamba günü de kendisi ile bir araya gelerek anlaşmayı sözlü olarak da sağlamıştık. Hocamızı tartışmaya gerek yok. Hocamız yaşıyla, kariyeriyle, karakteriyle zaten Türkiye'de 13 senedir her sene gelmesi için uğraşılan kişi. Bize kısmet oldu, getirdik. Ben tekrar kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Yeni çıktığımız yolda da başarılar diliyorum. Türkiye Futbol Federasyonu tarihinde Millî Takım'a 46 teknik direktör gelmiş. Bunun 18'i yabancı. Lucescu ne ilk ne son olacak" dedi.

Lucescu: "Teklifi kabul etmemde Türk insanının etkisi etken oldu"

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu da Türkiye, Shakhtar Donetsk ve Zenit'teki kariyerini hatırlattıktan sonra şöyle konuştu: "Bu teklifi kabul etmemde Türk insanlarının sevgisi etken oldu. Beşiktaş ve Galatasaray'da çalıştım, Fenerbahçe taraftarının da bana sevgi, sempati duyacağını düşünüyorum; onlar da yanımda olacak. Şu anda çok önemli bir görevdeyim ve bu prestij açısından da çok önemli. Sayın Fatih Terim'e teşekkür ediyorum, sanki hayatlarımız birbirini takip ediyor. Fatih Terim'i çok seviyorum, büyük saygı duyuyorum, kendisinin de aynı şekilde benimle ilgili bu düşünceleri olduğunu biliyorum. Umarım Fatih Terim, Galatasaray'ın başına geçer.

Bazı oyuncularla sorun yaşandığını biliyorum. Benim amacım, bütün oyuncuları bu ülkeye hizmet etmelerini sağlamak ve o sorumluluktan olmalarına yol açmak. Arda Turan ile tabii ki görüşeceğim, ona telefon açacağım. Türk taraftarların ne kadar duygusal olduklarını da biliyorum. Arda Turan'ın acı çektiğini görebiliyorum, Milli Takım'ın da ona ihtiyacı var, aynı şekilde Arda Turan'ın da Milli Takım'a ihtiyacı var. Ukrayna Milli Takımı'nda oynayan 11 oyuncunun 8 tanesini Shakhtar'da ben ortaya çıkardım, ben yetiştirdim. Shevchenko'ya da büyük saygı duyuyorum ama bu mücadeleyi kazanmak istiyorum. 2002 Dünya Kupası'nı hatırlıyorum. Federasyon, Milli Takım, kulüpler ve basın olarak bir olmuştuk. Bu demek ki mümkün."

Konuşmaların ardından Başkan Yıldırım Demirören ile Mircea Lucescu, sözleşme imzaladı ve hatıra fotoğrafı çektirdi. 
Editör: TE Bilişim