İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye Klasik Yay Kadın Milli Takımı, Avrupa Okçuluk Şampiyonası'nda altın madalya kazanan İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü sporcuları Yasemin Ecem Anagöz ve Aybüke Aktuna’yı makamında ağırladı. Ziyarette İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Pervin Şenel Genç, İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Okçuluk antrenörleri Cumhur Yavaş ve Esen Dönmez de hazır bulundu. Sporcuları tebrik eden, plaket ve altın hediye eden Başkan Kocaoğlu, “Sizler İzmir’in birer simgesisiniz, gururusunuz. İzmir her spora yatkın bir şehir, İzmirli ailelerin bakış açısı ve özgürlüğe düşkünlüğü, İzmir’in başarılı sporcular çıkarmasında büyük rol oynuyor" dedi. Sporda altyapının önemine de dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, "Benim buradaki öncelikli görevim, kendi sporcumu yetiştirmek.  Şampiyonluklar sonra gelir. Daha da önemlisi, ben sporcu ithal etmem” şeklinde konuştu. 

Hedef 2020 Olimpiyatları
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü çatısı altında bulunan başarılı sporcular, İzmir'in "dünya rekortmeni" unvanını da taşıyor.  Henüz 18 yaşındayken Rio Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil etme başarısını gösteren Yasemin Ecem Anagöz, Avrupa Okçuluk Şampiyonası'ndan altın madalya ve dünya rekoruyla döndü. Polonya'nın Legnica kentindeki şampiyonada Mete Gazoz ve Yasemin Ecem Anagöz'den oluşan Klasik Yay Karışık Takımında, 1348 puana ulaşarak gençler dünya rekorunu kırmayı başaran Anagöz hislerini şöyle ifade etti: “En son büyükler Avrupa şampiyonasında takım olarak yarıştık. 18 yıl aradan sonra Avrupa Şampiyonu olduk. Aynı zamanda ben bireysel olarak da Avrupa Şampiyonu oldum. Takımda dünya rekoru kırdık.  Akdeniz oyunlarından bronz madalyayla döndük. Çok yoğun tempoda çalışıyoruz. Hedefimiz 2020 olimpiyatlarında madalya almak. Bütün sene boyunca tek tatil süremiz 20 gün. 365 günün 300 günü kamptayız, diğer günler şampiyonalar ve yarışmalarla geçiyor. Ailemizle çok görüşemiyoruz ama tabii bunu bir hedef uğruna yapıyoruz. Hepimiz çok büyük fedakarlıklar yapıyoruz ama çok çalıştıkça karşılığını alıyoruz.” 
İzmir Büyükşehir’de oynayan bir aile dostunun madalyalarını görerek bu spora başladığını söyleyen rekortmen okçu Anagöz, spora başladıktan sonra sporu sevmesini antrenörü Esen Dönmez’in profesyonelliğiyle olduğunu söylüyor. 

Önce disiplin 
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nün aynı zamanda Türkiye Klasik Yay Kadın Milli Takım oyuncusu olan Aybüke Aktuna ise düşüncelerini şöyle paylaştı: "İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü olarak yükselen bir grafiğimiz var. Hedeflediğimiz yarışmalara göre çalışma sistemimiz ve antrenman tempomuz var. 2013’de bu sürece başladık, sonra başarılarımız yavaş yavaş gelmeye başladı. Bizim kulübün disiplin anlayışı çok farklı. Cumhur Yavaş ve Esen Dönmez ile birlikte çalışıyoruz. 10 yaşından beri okçuluk eğitimi alıyoruz ve bu disiplinin içinde büyüyoruz ve bu disiplinde bize başarıyı getiriyor. Okçuluğa başladıktan 3 sene sonra milli takıma girdim. Yaşıtlarımıza göre daha emin adımlarla yürüyoruz. İleride çocuklarımız olduğunda da onları mutlaka bu spora yönlendireceğim."

Başarı için fedakarlık şart
Neredeyse her gün antrenman yaparak bugünlere geldiklerini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Okçuluk Antrenörü Cumhur Yavaş, altyapıdan yetişen Yasemin ve Aybüke’yi daha minikler kategorisindeyken yıldızlar takımında yarıştırmaya başladıklarını hatırlattı. Başarılı ikilinin sonra milli takıma girdiğini söyleyen Yavaş, "Bugünlere gelmek çok kolay olmuyor. Onlar nerdeyse 8-9 yıldır antrenman yapıyorlar ancak olimpiyat sporcusu olabildiler. Birçok şeyden fedakarlık ediyorlar. Okullarına zamanında gidemiyorlar gecikmeli olarak sınavlara giriyorlar. Ama bu fedakarlığı yapmazlarsa başarı gelmiyor” diye konuştu.

İzmirli Öğretmen Atletler Derece Yaptı İzmirli Öğretmen Atletler Derece Yaptı
Editör: TE Bilişim