Göztepe Deplasmanda Kazandı 1 - 0 Göztepe Deplasmanda Kazandı 1 - 0
Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasında sahasında Sivasspor’u 4-2 mağlup ederek 19. şampiyonluğunu ilan etti.
Sarı-kırmızılı takım bu galibiyetiyle Spor Toto Süper Lig’de 19. şampiyonluğu garantilerken, teknik direktör Fatih Terim de sarı-kırmızılıların başında 6. şampiyonluğu almış oldu. Daha önce 1996-2000 yılları arasında Galatasaray'ı ligde 4 kere arka arkaya şampiyon yapan başarılı teknik adam, son şampiyonluğunu ise geçtiğimiz yıl yaşamıştı.

BİR İLKE İMZA ATTI
Galatasaray 2012-2013 yılı şampiyonluğu garantilemesinin yanında bir ilke de imza attı. Sarı-kırmızılı ekip ligde ilk defa bitime iki hafta kala şampiyonluğunu garantilemiş oldu. Ayrıca sarı-kırmızılılar ligin 32. haftasında aldığı Sivasspor galibiyetiyle 2. sırada bulunan Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını da 10’a çıkarmış oldu.

ÖNEMLİ MAÇTA TERİM TRİBÜNDE
Şampiyonluğun garantilendiği bu önemli maçta, teknik direktör Fatih Terim, Mersin İdmanyurdu maçının hakemine yönelik tepkisi sonrası aldığı 9 maçlık ceza nedeniyle Sivasspor karşısında tribünde bulundu. Takımın başında ise antrenör Ümit Davala vardı.

 Maç sonrası futbolcular sahada 19. şampiyonluğu doyası kutladı. 19. şampiyonluğa özel tişörtleri giyen futbolcular, taraftarı da coşturdu. Cezası nedeniyle maçı tribünde izleyen teknik direktör Fatih Terim’de sahaya inerek futbolcularıyla birlikte şampiyonluğu kutladı.
Futbolcular daha sonra orta sahada toplanarak taraftara 'Üçlü' denilen tezahüratı yaptırdı. Bir süre daha sahada şampiyonluğu kutlayan taraftarlar daha sonra soyunma odasına girdi.
Editör: TE Bilişim