Bornova 1877, tarihinde ilk defa TFF 3.Lig'de mücadele edecek. Bornova 1877, tarihinde ilk defa TFF 3.Lig'de mücadele edecek.
 İspanya'nın 6 yıllık peri masalı sona erdi... 2008'den bu yana katıldığı tüm büyük turnuvaları kazanan İspanyol Milli Takımı'nın, Brezilya'daki hüsranın ardından nasıl bir yapılanmaya gideceği merakla bekleniyor.
2014 FIFA Dünya Kupası B Grubu maçında Şili, İspanya'yı 2-0 mağlup ederek gruptan çıkmayı garantiledi. İkinci mağlubiyetini alan son Dünya Kupası şampiyonu İspanya ise gruptan çıkma şansını kaybetti.

Rio de Janeiro kentindeki Maracana Stadyumu'nda oynanan maçta Şili'ye galibiyeti getiren golleri 20. dakikada Eduardo Vargas ve 44. dakikada Charles Aranguiz attı. Bu galibiyetle puanını 6'ya yükselten Şili ile aynı puandaki Hollanda gruptan çıkmayı garantiledi. İlk maçında Hollanda'ya 5-1 yenilen İspanya ise ikinci mağlubiyetini alarak gruptan çıkma şansını kaybetti. Aynı gruptaki Avustralya’nın da bir üst tura çıkma ihtimali kalmadı.

Bir devrin sonu

İspanya, her zaman iddialı kadrolarla gittiği büyük şampiyonaların "büyük kaybedeni" etiketini üzerinden atmak için 40 yıldan fazla çözüm aradı.

Sonunda o çözüm; "La Masia" adlı bir akademiden ve pep guardiola'nın mükemmelleştirdiği Barcelona sisteminde bulundu. Çekirdeğini Barcelonalı oyuncuların oluşturduğu bir kadro kuran Luis Aragones, Katalan kulübünün top hakimiyetine dayalı oyun sistemini, milli takıma yerleştirdi.

Ve o günden sonra İspanya yenilmez bir armadaya dönüştü...

Son olarak 1964'te Avrupa Şampiyonu olan İspanya, Aragones yönetiminde,, 2008 Avrupa Şampiyonası'nda mutlu sona ulaştı. Aragones'in yerine teknik direktörlük koltuğuna oturan Vicente del Bosque de sistemi değiştirmedi. Pep Guardiola'nın Barcelona'yı çalıştırdığı dönemde, nasıl rakipleri Katalan ekibinin "tiki taka" adı verilen sistemi karşısında çaresiz kaldıysa, milli takımlar da Matadorlar karşısında çaresiz kaldı...

2010'da tarihinin ilk Dünya Şampiyonluğunu kazanan İspanya, 2012'de Avrupa Şampiyonu unvanını korudu. Hala birçok oyuncunun kariyerinin zirvesinde olması nedeniyle, İspanya'nın bir kez daha dünya şampiyonu olacağına inanan birçok kişi vardı. Ancak 6 yıllık peri masalı Brezilya'da sona erdi.

Barcelona'yı yıllardır şampiyonluklara taşıyan sistemin, geçen sezon rakipleri tarafından çözülmesiyle eşzamanlı olarak, İspanyol Milli Takımı da zirveden dibe düştü. Yıllardır İspanya'yı başarıdan başarıya taşıyan Casillas, Xavi, Xabi Alonso gibi isimler, artık milli takım kariyerlerinin sonuna gelmiş gibi görünüyor.

İspanya'nın, Sergio Ramos, Fabregas, Busquets, Iniesta gibi oyuncuların öncülüğünde, De Gea, Koke ve Isco gibi genç oyuncuların çekirdeğini oluşturacağı yeni kadrosuyla, geçmişin büyük başarılarını yakalayıp yakalayamayacağını ise zaman gösterecek...

Stat: Maracana

Hakemler: Mark W. Geiger, Mark Sean Hurd (ABD), Joe Fletcher (Kanada)

İspanya: Iker Casillas, Javi Martinez, Sergio Ramos, Cesar  Azpilicueta, Jordi Alba, Sergio Busquets, Xabi Alonso (Dk. 46 Koke), Andres  Iniesta, David Silva, Pedro Rodriguez (Dk. 76 Santi Cazorla), Diego Costa (Dk. 64  Fernando Torres)

Şili: Claudio Bravo, Francisco Silva, Gary Medel, Gonzalo Jara,  Mauricio Isla, Eugenio Mena, Charles Aranguiz (Dk. 64 Felipe Gutierrez), Marcelo  Diaz, Arturo Vidal (Dk. 88 Carlos Carmona), Eduardo Vargas (Dk. 85 Jorge  Valdivia), Alexis Sanchez

Goller: Dk. 20 Eduardo Vargas, Dk. 43 Charles Aranguiz (Şili)

Sarı kartlar: Dk. 26 Arturo Vidal, Dk. 61 Eugenio Mena (Şili), Dk. 41  Xabi Alonso (İspanya)

Editör: TE Bilişim