Milli Takım Tepetaklak  Avusturya 6-1 Türkiye Milli Takım Tepetaklak Avusturya 6-1 Türkiye
Küçükler pistlerin tozunu atarken anne babaları tribünlerden onları alkış yağmuruna tuttu.
 
Karşıyaka Rotary Kulübü tarafından Atletizm Federasyonu işbirliğinde İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü, İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi ve hayırsever işadamı Ali Pehlivanoğlu'nun desteğiyle düzenlenen 33. Torunlar Atletizm Şenliği ve Yarışması dün Seha Aksoy Atletizm Sahası'nda başladı.
 
Karşıyaka Belediye Bandosu eşliğindeki kortej yürüyüşünün ardından 7-13 yaş arası öğrenciler, yeni rekorlar için piste çıktı. Karşıyaka Rotary Kulübü Başkanı Gaye Berköz,
daha önce sporla tanışmayan çocuklar için yarışmanın büyük bir fırsat olduğunu belirterek, “Gördük ki İzmir'in çocukları bu fırsatı çok iyi değerlendirdi. İlk gün 2 bin sporcu kayıt yaptırdı. İkinci gün bu sayısının yine binin üzerinde olacağını tahmin ediyoruz. Böylece yarışma tarihinin de rekorunu kırmış olacağız” dedi.
 
Gazeteci Şevket Özçelik’in 1980 Moskova Olimpiyatları’ndan esinlenerek projelendirdiği Torunlar Atletim Yarışması’nın 1985 yılından beri aralıksız olarak devam ettiğini ifade eden ve Türkiye ile dünyanın sayılı uzun soluklu spor organizasyonu olduğunu söyleyen Berköz, “Bu yarışmanın bu kadar uzun soluklu olmasının bir nedeni var. Biz çocuklarımızın sporla iç içe olmasını, kötü alışkanlıklardan uzak kalmasını istiyoruz. Bu yüzden yarışmayı çok önemsiyoruz. Aynı şekilde bunu İzmir de önemsiyor. Herkes katkı veriyor. Atletizm Federasyon İl Temsilcimiz Hikmet Öncel gecesini gündüzüne katıyor .Tüm aşamalarıyla bizzat ilgileniyor. Hedefler aynı olunca yarışmanın ömrü de uzun oluyor” diye konuştu.
 
 
Seçme yarışmalarında atletler büyük ter döktü. Zaman zaman rekabetin en üst noktaya ulaştığı yarışmalarda miniklerin azmi dikkat çekti. 7-13 yaş gurubundaki sporcular  40, 50,60, 75 ve100 metre yarışları, uzun atlama, yüksek atlama, fırlatma topu, cirit atma kategorilerinde kıyasıya mücadele etti. Yarışmanın ikinci gününe ise bayrak yarışları damga vuracak. Sadece bu branşta 300 sporcu yarışacak. Ayrıca 800 ve 1000 metre koşuları, fırlatma topu, yüksek atlama, gülle atma, uzun atlama kategorilerinde de bine yakın sporcu ter dökecek.
 
 
Şampiyonların ödülü uzay yolculuğu
360 sporcu madalya alacağı yarışmada bu yıl kürsüye çıkan atletleri  ödül olarak uzay yolculuğu bekliyor. 10 Nisan'daki finallerde ipi göğüsleyen 4 kız ve 4 erkek atlet, ESBAŞ Uzay Kampı'nda bir gün geçirecek. Ayrıca başarılı iki öğrenci de Karşıyaka Rotary Kulübü tarafından öğrenci bursu ile bir yıl boyunca desteklenecek. En başarılı üç takımın öğretmenleri de yine çeşitli ödüllerin sahibi olacak.
 
Editör: TE Bilişim