Fenerbahçe Alagöz Holding Avrupa'nın En Büyüğü Oldu Fenerbahçe Alagöz Holding Avrupa'nın En Büyüğü Oldu
Olaylı geçen maçın ardından Trabzonsporlu futbolcular takım otobüsü yerine kulübe ait farklı araçlarla stattan ayrılırken, Fenerbahçeli futbolcular Hüseyin Avni Aker Stadı’nın protokol çıkışı yerine kale arkasındaki ambulans kapısından çıkartıldı. Trabzon Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ekiplerine ait polis midibüsüyle stadı terk eden Sarı Lacivertli kafilenin çıkışı sırasında yine bir grup taraftar polis midibüsünü taşladı. Fenerbahçe kafilesi yoğun güvenlik önlemleri altında havalimanına götürüldü.

TRABZONSPOR BAŞKANI İBRAHİM HACIOSMANOĞLU:"NE ZAMAN ORTAM GERİLSE BUNDAN TRABZONSPOR ZARAR GÖRDÜ"

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, maç içerisinde ve sonrasında yaşananların Trabzonspor'a yakışmayan şeyler olduğunu söyledi.
Ne zaman ortam gerilse Trabzonspor'un zarar gördüğünü belirten Hacıosmanoğlu, "Hafta başından beri biz gerginlikten zarar aldığımız açıklamasını yaptık. Önceki yıllara baktığınız zamanda; ne zaman ortam gerildiyse bundan Trabzonspor zarar gördü. Biz gerek taraftarımızla gerek camiayla gerek basın yoluyla ortamı hep normal tutup, sahada futbolun oynanmasını istedik. Oyuncu kardeşlerimize de aynı şeyleri söyledik. Onları da buradan tebrik ediyorum. Maça iyi başladılar, güzel futbol oynuyordular. Bize yakışmayan şeyler oldu. Biz seyircimizin takımı desteklemesini istiyorduk.

Takımı destekleseydik şimdi Fenerbahçe galibiyeti ile buradan ayrılıyor olurduk. Üzgünüz bunların yaşanmaması gerekiyordu. Trabzonspor’un bu şekilde anılmaması gerekiyor. Trabzon şehri medeni bir şehirdir dedik ama ne yazık ki yıllara dayalı Türk futbolundaki adaletsizliğin tetiklediği, saha içindeki provakasyonları da dikkate aldığınızda bunların hiç biri mazeret değil. Bu yaşananlara mazeret üretmemek gerekiyor. Daha dikkatli olmalıydık" dedi.

Bu gibi davranışların Trabzon'a yakışmadığını kaydeden Hacıosmanoğlu, "Eğer taraftarlarımız sahada takımlarını destekleseydi, bugün burada ne misafir gelen takım, ne Türk futbolu Trabzon şehrini bu şekilde konuşmazdı. Tekrar söylüyorum üzgünüz ama sonuçta konuyla ilgili daha detaylı bir basın toplantısı yapıp kamuoyunu daha aydınlatıcı şekilde bilgilendireceğiz. Ama tekrar söylüyorum futbolu bu noktaya getirenlerde bundan ders alsın. Bizim taraftarımız da bundan ders alsın. Bu kulüp kolay var olmadı. Çok emek sarf eden insanlar var bu kulübün buraya gelmesinde. Bu şehir önemli bir şehir. Bu şehrin insanları da önemli insanlar. Bunlar bize yakışmıyor ama söyleyecek çok şey de yok. Tekrar sizlerin huzurunda oyuncuları tebrik ediyorum. Günlerdir onlarla beraberdik. Sahada mücadele edip Trabzonspor’un haklı bir galibiyet alıp Trabzonspor sevdalılarını sevindirmelerini istiyorduk ama ne yazık ki kendi hatalarımızdan kendi yanlışlarımızdan oyuncularımızın sahada sergileyeceği futbolu sergilemesine müsaade etmedik" ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin, “Yönetim kurulu üyesi Sebahattin Çakıroğlu sizi istifaya davet etti” şeklindeki sözleri üzerine Hacıosmanoğlu, şöyle konuştu:
“Şimdi burası bunun yeri değil. Sizin kanalınızda yorum yapanlar da Türkiye’de yorum yaparken adam gibi yorum yapsınlar. Sadece bu şehrin sorunu değil bu. Türk futbolunun sorunu. Türk futbolundaki çirkinlikleri temizlemezseniz, pisliğin üzerine oturursanız insanları da doldurursunuz. Dolan insanlarda bir yerde patlayacaklardır. Evet bizim taraftarımızın burada sahada maçını kazanması lazımdı. Biz onların haklarını savunuyoruz. Türkiye’de düzelmeyen adaleti elin oğlu düzeltecektir diyoruz. Bir hafta önce de açıklama yaptım kupa yola çıktı diye. Bunun bedelini bu adaletsizliği düzeltmeyenler ödeyecektir. Trabzonspor’un emeğini çalanları, onlara ceza vermeyenlerin, onları koruyup kollamayanlara sizin bağlı olduğunuz yurt dışındaki kurumlar gerekli cezaları verecektir."
Editör: TE Bilişim