Bornova 1877, tarihinde ilk defa TFF 3.Lig'de mücadele edecek. Bornova 1877, tarihinde ilk defa TFF 3.Lig'de mücadele edecek.
 Vakıfbank Bayan Voleybol Takımı 47 maçı yenilgisiz geride bırakarak 2012-2013 sezonun şampiyonu oldu. Burhan Felen Spor Salonu’nda Eczacıbaşı Vitra'yı 22-25, 23-25, 25-19, 20-25’lik setlerle 3-1 mağlup eden Vakıfbank, serisinde ise durumunu 3-0 yaparak Türkiye şampiyonu oldu.
Maçı Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil ile Başkan Vekilleri M. Akif Üstündağ, Mustafa Ekşi ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Göksu ve Suat Güler de izledi.
Maçın ilk setine iyi başlayan taraf Vakıfbank oldu. Teknik molaları 8-5 ve 16-12 önde tamamlayan Vakıfbank, ilk seti 25-22 kazandı. 1-0



İkinci set karşılıklı alınan sayılar ile başladı. Vakıfbank teknik molalara 8-7 ve 16-15 önde girdi ve seti de 25-23 kazanarak maçta durumu 2-0´a getirdi.
Üçüncü sete iyi başlayan taraf Eczacıbaşı Vitra oldu. Teknik molalara 8-5 ve 16-12 önde giren ev sahibi takım, seti de 25-19 önde tamamlayarak maçta durumu 2-1 yaptı.
Maçın dördüncü setinde teknik molalara 8-6 ve 16-14 önde giren takım Eczacıbaşı Vitra olurken, Vakıfbank 20-20´de eşitliği yakaladı ve seti 25-20, maçı da 3-1 kazanarak, namağlup Türkiye şampiyonu oldu.



Şampiyon Vakıfbank´a madalyalarını ve kupasını TVF Başkanı Özkan Mutlugil ile Acıbadem Sağlık Grubu adına Emin Bal verdi.
İkinci olan Eczacıbaşı Vitra Spor Kulübü´ne ise madalyalarını Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkan Vekili Mustafa Ekşi ile Yönetim Kurulu Üyesi Suat Güler verdi.
Eczacıbaşı Vitra Spor Kulübü´ne plaketini de TVF Başkan Vekili M. Akif Üstündağ verdi.



Madalya sunumunun öncesinde şampiyonanın en iyilerinin de ödülleri verildi. En iyi pasör Naz Aydemir´e (Vakıfbank) ödülünü Acıbadem Sağlık Grubu Spor ve Medya İletişim Koordinatörü Hakan Artış, en iyi smaçör Gözde Sonsırma´ya (Vakıfbank) ödülünü TVF Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Göksu, en iyi libero Gülden Kuzubaşıoğlu´na (Eczacıbaşı Vitra) ödülünü TVF Sağlık Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ufuk Demir Kılıç, en iyi blokçu Bahar Toksoy´a (Vakıfbank) ödülünü Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Gündüz, en iyi servis atan Asuman Karakoyun´a (Eczacıbaşı Vitra) ödülünü TVF Başkan Vekili Mustafa Ekşi, en iyi servis karşılayan oyuncu Gözde Sonsırma´ya (Vakıfbank) ödülünü Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ümit Sokullu, en skorer Jovanna Brakocevic´e (Vakıfbank) ödülünü TVF Başkan Vekili M. Akif Üstündağ ve en değerli oyuncu Gözde Sonsırma´ya (Vakıfbank) ödülünü TVF Başkanı Özkan Mutlugil verdi.


Editör: TE Bilişim