Araçlardan üçünün Galatasaraylı Sabri Sarıoğlu üzerine kayıtlı olduğu tespit edilirken, diğer ikisi ise Fenerbahçeli Selçuk Şahin ve Galatasaraylı Selçuk İnan’ın olduğu ortaya çıktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Kaçakçılık Büro Amirliği ekipleri tarafından Amerika’dan ithal edildiği tespit edilen araçlardan sonra Almanya’dan lüks araçların fiyatları düşürülerek ülkeye sahte belgelerle sokulduğunu tespit edildi. Bunun üzerine çalışma başlatan Kaçakçılık Büro Amirliği ekipleri dün İstanbul’da belirlenen 8 galeriye düzenlediği operasyonda 6 lüks araca el koydu.

Galeriler hakkında vergi kaçakçılığı yaptıkları gerekçesiyle işlem yapılırken kaçak lüks araç sahiplerinin de ifadesine başvuruldu. Aracına el konulanlar arsında sanat, siyaset ve iş dünyasından isimlerin olduğu öğrenildi. Ferrari ve Porsche gibi lüks araçların kimlere ait olduğu da belirlendi. Araçlardan üçü Galatasaraylı Sabri Sarıoğlu üzerine kayıtlı olduğu belirlenirken, diğer ikisi Fenerbahçeli Selçuk Şahin ve Galatasaraylı Selçuk İnan’ın olduğu tespit edildi.

Kaçakçılık suçlamasıyla başlatılan soruşturmada, araçları yurda sokan firmaları da takibe alan polis ekipleri, ünlü futbolcuların araçlarının usulsüz yurda sokulduğu tespit edilmesi halinde otomobillere el konulacağı öğrenildi. Öte yandan araçların sıfır veya farklı modellerde gösterilerek sahte belgelerle ucuza getirildiği kaydedildi. Yaklaşık 30 kaçak lüks aracın daha tespit edildiği öğrenilirken, her bir kaçak aracın devleti 200 bin TL zarar soktuğu ortaya çıktı.

Menopoz Döneminde Pilates: Kadınların Sağlıklı Yaşamı İçin Bir Adım Menopoz Döneminde Pilates: Kadınların Sağlıklı Yaşamı İçin Bir Adım

Araçların sahiplerini telefonla arayan Mali Şube Dedektifleri şahıslardan araçlarını İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirmesini istedi. Dün 5 lüks aracın geldiği İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne yarın ve önümüzdeki günlerde yaklaşık 30 aracın daha geleceği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim