Samsung Not 7'leri Geri Dönüştürecek Samsung Not 7'leri Geri Dönüştürecek
 Davutoğlu, "Konya'nın merkezine yetişememiş bir annenin evladı olarak, işte bu Türkiye ile gurur duyuyoruz ve bütün vatandaşlarımıza şu taahhütte bulunuyoruz; inşallah bundan sonra her bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, ülkemizin neresinde olursa olsun, hangi şartlarda olursa olsun karlı bir yerdeyse kar paleti taşıyan ambulanslarla dağlarda bayırlardaysa oraya ulaşacak helikopterlerle uzaklardaysa onları getirecek uçaklarla ambulans uçaklarla sağlık hizmeti görecekler" diye konuştu.
 
Bugün devrim mahiyetinde bir adım daha attıklarını dile getiren Davutoğlu, "İlk defa gece uçuş kapasitesine sahip ambulans helikopterimizi devreye sokuyoruz. Bu ne demek biliyor musunuz? Dünyada sadece 13 ülke olan bir kapasite. Sadece 13 ülkede var bir de Türkiye'de var" dedi.
 
798 AMBULANS HİZMETE GİRİYOR
 
Bugün 798 ambulansın Tekirdağ'dan diğer illere gönderileceğine işaret  eden Davutoğlu, şöyle dedi: 
 
"2002 yılında biz ülkeyi devraldığımızda toplam ambulans sayısı neydi biliyor musunuz? 617. Bütün Türkiye'de 617 ambulans vardı. Şimdi biz bir hamlede  798 ambulansı bütün Türkiye'ye gönderiyoruz. 617 ambulans vardı, bu gidenlerle  Türkiye'de toplam ambulans 5 bin 268 olacak. Ayrıca ambulans uçaklar var,  ambulans helikopterler var. Sadece gündüz faaliyet gösteren ambulans  helikopterleri yeniliyoruz, yeni helikopterler alıyoruz, gece de faaliyet  gösterip yaralı taşıyabilecek. Dışişleri Bakanı olarak çok gurur duyduğum anlar  yaşadım, Libya'dan 25 bin vatandaşımızı tahliye ettiğimiz zaman. Bizim  vatandaşımız ve diğer ülkelerin vatandaşlarını 10 gün içinde tahliye ettik." 
Editör: TE Bilişim