Yurt dışından getirilen cihazlara dikkat Yurt dışından getirilen cihazlara dikkat

 Dost meclislerinde patlatılan bir fıkra ortamdaki soğuyan havayı anında ısıtır. İngilizce öğrenenler için ise arkadaşları ile yaptıkları diyaloglarda İngilizce fıkralar kullanarak, kendi aralarında yaptıkları pratik denemelerini çok daha profesyonel bir düzeleme oturacaktır. Bu alanda araştırarak birbirinize anlatabilir ve cümle yapılarını bu şekilde çok daha sağlam bir şekilde öğrenebilirsiniz. Fıkra olarak bile seçeceğiniz metinlerin seviyenize uygun olması önemlidir. İngilizce eğitimi aşama aşama ilerleyecektir. Bu alanda kaydettiğiniz aşamaya göre pratikler yaparak konuşma anlamında akıcı bir lisan elde edebilirsiniz. Kısa bir fıkra olarak şu şekilde bir diyalog anlatılabilir. What are you late, son- Niye geç kadın, oğlum şeklinde soran öğretmene öğrencisi: Because of the sign on the road- yoldaki işaretler yüzünde, şeklinde cevap verir. Öğretmen bunun üzerine What type of a sign- Nasıl bir işaret şeklinde sorusuna öğrencisinin verdiği cevap manidardır. The sing that says, school ahead, go slow- okul var, yavaşla diyen işaret şeklinde gülümseten bir cevap verecektir.



Pratik yaparken farklı kaynaklardan yararlanabilirsiniz. Bunlar arasındaki en etkili yöntem olarak günlük tutma, kitap okuma, alt yazıları bulunan filmler izleme sayılabilir. Ya da kendi seviyenizde İngilizcesi bulunan bir arkadaşınızla birlikte diyaloglar halinde pratikler yapmakta oldukça faydalıdır. Bunlardan daha da etkili bir yöntem olarak de önerilebilir. Takip ettiğiniz eğitim programını desteklemek amacı ile bu tip kullanımlara yer verebilirsiniz. Bazı siteler haber için oluşturulmuş olmaktadır. Bunlarda mp3 kayıtları da bulunuyor. Bu şekilde telaffuz alanında da pratik yapmış olabiliyorsunuz. Bu sitelerde Mouse ile herhangi bir kelimenin üzerine basılı tuttuğunuzda ise kelimenin anlamına da verebiliyor. Bu sayede hem kelimenin telaffuzu alanında kaliteli bir eğitim alabilir, hem de anlamlarını da öğrenerek kelime dağarcığınızı geliştirebilirsiniz. Bu sitelerin seviyeleri de bulunabiliyor. Kendi ingilizce seviyenize göre bu siteler arasından seçimler yapabiliyorsunuz.



            Bazı sitelerde ise karıştırılan gramer konularını video olarak sunmaktadır. Teorik olarak çok iyi bir şekilde öğrendiğiniz konu başlıklarının pratikte karşılığı olmadıkça emekleriniz bir süre sonra boşa çıkabilecektir. Çünkü kullanılmayan bilgiler unutulacaktır. Bu nedenle pratik alanında kendinizi ne kadar geliştirirseniz konuşma anlamında o kadar çok fayda görebileceksiniz. Bu alanda adresi üzerinden burçlar ve özelliklerini ingilizce olarak okuma imkânı bulabilirsiniz. Bu şekilde kullanımların en önemli faydası ise en çok kullandığınız kelimelerin ingilizce karşılıklarını öğrenerek cümle kalıplarını zihinlere çok daha kolay bir şekilde yerleştirebilmektedir. Özellikle kendi beğenilerinize göre seçtiğiniz konular içerisinde ingilizce metinler okuyarak konuşma anlamında kendinizi daha fazla geliştirebilirsiniz. Konuşarak öğren sistemi temel olarak pratiğe dayalı olduğu için yardımcı kaynaklardan alacağınız bu şekilde destekler eğitiminize çok önemli katkılar sağlayacaktır.

Editör: TE Bilişim