Yapım Destek Platformu” İçin Son Başvuru Tarihi: 5 Kasım 2021

 

Sinemanın en temel öğesi olan “senaryo geliştirme” konusunda ilk uzun metraj senaryolarını yazan senaristleri desteklemek ve yapım öncesinde Türk Sineması’nın yazınsal sorunlarına katkı sağlamak amacıyla DenizBank ile TÜRSAK Vakfı iş birliğinde gerçekleştirilen DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması’nın beşinci yılında yarışmacıları bir yenilik bekliyor. Belirli nitelikleri karşılayan senaryoların yolculuğuna katkı sağlamak ve daha profesyonel destek almaları için yarışmanın yeniliği olarak bu yıl ilk kez hayata geçirilen Yapım Destek Platformu’na başvurular 5 Kasım 2021 tarihine dek yapılabilecek.

“Yapım Destek Platformu” ile Daha Nitelikli Bir Senaryo Yolculuğu 

DenizBank ve TÜRSAK Vakfı bu yıldan itibaren yarışmaya bir yenilik katarak Yapım Destek Platformu’nu hayata geçirdiler. Platform sayesinde proje geliştirme konusunda belirli bir aşamaya ulaşmış kaliteli yapımlara ihtiyaç duydukları maddi desteği sağlamayı ve DenizBank ile TÜRSAK Vakfı markalarının verdiği güç ile daha geniş kitlelere ulaşmaları sağlanacak. 

Pitching Aşamasında Sektörün Tecrübeli İsimlerinden Destek

Yapımcı ve finansal plan zorunluluğu getirilecek bu yarışmanın jüri üyeleri ise dağıtım ve yapım alanında isimlerden seçilecek ve bununla da yarışmacıların henüz Pitching aşamasında doğru isimler ile iletişim kurması sağlanacak. Başvuruların ardından seçilecek 10 finalist ise sektörün önde gelen isimlerinin yer alacağı jüriye projelerini sunma fırsatı bulacak. Sunumların sonunda birincilik ödülünün sahibi 50.000 TL maddi destek almaya hak kazanacak.

“Yapım Destek Platformu”nda Büyük Ödül 50.000 TL

5. DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması kapsamında bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek ve büyük ödülün 50.000 TL olduğu Yapım Destek Platformu’na başvurularda son tarih 5 Kasım 2021 olup ayrıntılı bilgiler ve güncel duyurular ilksenaryo.com adresi ve TÜRSAK Vakfı'nın sosyal medya hesaplarından takip edilebilir.

Türsak Hakkında

1991 yılında, sinema, televizyon, güzel sanatlar, basın, iş ve politika dünyasından tanınmış 215 üyenin katılımıyla kurulan Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı - TÜRSAK; 30. yılını doldurmuş olan özerk bir vakıftır.

Bugüne kadar onlarca değerli yönetmen, yüzlerce sinema öğrencisi ve sektör çalışanı yetiştiren TÜRSAK Vakfı, sektörel endüstriye kaliteli elemanlar kazandırdı. Diğer taraftan sayısız uluslararası festival, film haftası, yarışma, panel, seminer, sempozyum ve atölye gerçekleştiren, yaptığı yayınlar ve yapımlarla sinema sektörüne ve sektörün bilgi birikimine katkıda bulunan vakıf; aynı zamanda 2005-2008 yılları arasında, Türkiye’nin uluslararası tanıtımı adına en kaliteli, en büyük projelerinden biri olan Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin organizasyonunu gerçekleştirdi ve festivale şu anki uluslararası kimliğini kazandırdı; festivale kazandırdığı film marketle festivali sinemacıların buluştuğu bir merkez haline getirdi. Kurulduğu günden bugüne kadar ilkeleri ve prensipleri doğrultusunda hareket eden, yegâne amacı halka hizmet etmek olan TÜRSAK Vakfı; gerçekleştirdiği organizasyonlarla kitlelerin bilinçlenmesini sağlayan ve aynı zamanda ülke ekonomisine katkıda bulunan bir vakıftır. TÜRSAK Vakfı, Mart 2021’den itibaren Cemal Okan başkanlığındaki yeni yönetim kurulu tarafından yönetilmektedir.

“Cem Karaca’nın Gözyaşları”: Filme Açılan İlk Dava Reddedildi/ Sanatın Zaferi “Cem Karaca’nın Gözyaşları”: Filme Açılan İlk Dava Reddedildi/ Sanatın Zaferi

DenizBank Hakkında 

DenizBank, 1997 yılında bir bankacılık lisansı olarak Zorlu Holding tarafından Özelleştirme İdaresi'nden satın alınarak yolculuğuna başladı. Ekim 2006’da Avrupa'nın önde gelen finans gruplarından Dexia bünyesine katılan bankanın hisseleri, 28 Eylül 2012’de Rusya’nın en büyük bankası Sberbank’a, 31 Temmuz 2019 itibarıyla ise yine bölgesinin en büyük kuruluşları arasında yer alan Emirates NBD’ye devroldu. 

Farklı finansal hizmetleri aynı çatı altında toplayan bir “finansal süpermarket” oluşturmayı hedefleyen DenizBank Finansal Hizmetler Grubu’nun, Türkiye’nin 81 ilinde, iştiraklerin şubeleri dâhil toplam 749 şubesi ile 14 bine yakın çalışanı; beş yerli ve üç uluslararası finansal iştiraki, altı yerli finansal olmayan iştiraki ve Bahreyn’de bir şubesi bulunmaktadır. DenizYatırım, Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, DenizPortföy Yönetimi, DenizLeasing, DenizFaktoring, Intertech, DenizKültür, Ekspres Bilgi İşlem ve Ticaret, Deniz Kartlı Ödeme Sistemleri, Açık Deniz Radyo-TV ve Bantaş Grubun yerli; EuroDeniz, DenizBank AG ve DenizBank Moscow ise uluslararası iştirakleridir

Editör: TE Bilişim