İzmir’de Silahı Kazara Ateş Alan Polis Hayatını Kaybetti İzmir’de Silahı Kazara Ateş Alan Polis Hayatını Kaybetti
Emekli imam, 25 yıllık görevinin ardından emekli olduktan sonra kendisini Kur’an-ı Kerim öğretmeye adadı.

Son 2 yıldır, geliştirdiği tekniklerle Kur’an-ı Kerim’i 5 saatte öğretmeye başladığını söyleyen Uyumaz, “Bu iddia değil, icraattır. Son 2 senede, önceki formülleri de geliştirerek yeni bulmuş olduğumuz tekniklerle 5 saatte Kur’an okumaya geçişi sağlıyoruz. Bunları yaparken ecdadımızı örnek alıyoruz. Dedelerimiz bu işi nasıl yapmış, bunun üzerinde kafa yorup yeni teknikleri ekleyerek sonuca varıyoruz. Bugünkü lisanda hafıza teknikleri deniliyor; biz şekillerle harfleri kavratıyoruz” dedi.

SUCUK, YUMURTA, SİNCAP İLE HARFLERİ KAVRATIYOR

Yöreye göre de farklı benzetmeler yaptıklarını söyleyen Uyumaz, “Harflerin mahreçlerini, yerinden çıkışını öğretmek için; hediyenin ‘he’si, sucuğun ‘sat’ı, sincabın ‘sin’i gibi böyle harfleri kavratıyoruz. Harfleri kavrattıktan sonra zaten gerisi teferruattır. Kur’an alfabesini hiç bilmeyen bir kişi, 5 saat kendilerine verdiğimiz ders sonrası Kur’an-ı Kerim’i açıp herhangi bir yerinden okumaya başlıyor“ ifadelerini kullandı.

2 SAATTE ÖĞRENEN DE VAR

Her geçen gün tekniklerini geliştirdiklerini de söyleyen emekli imam Adem Uyumaz, “Daha kısa zamanda Kur’an nasıl öğretilebilir diye de çalışmalar yapıyoruz. Lise, üniversite mezunu, beyin jimnastiği yapan kardeşlerimize bu taktikle, hiç elif-be bilmese de 2 saatlik ders sonrası Kur’an okumayı öğretiyoruz” diye konuştu.

HİÇ BİR ÜCRET ALMIYOR

Kur’an ile Müslümanlar arasında büyük uçurumlar açıldığını söyleyen Uyumaz, “Şimdi ise ‘öğrenemem, anlayamam, çok çalıştım öğrenemedim, çok işim var, meşgulüm, zamanım yok’ diyen kardeşlerimize, bu formülle bazen topluca veya bazen de ferdi olarak Kur’an öğretiyoruz. Yüzde doksan dokuzu Müslüman ülkemizin yüzde yetmişi maalesef şu anda Kur’an okumasını bilmiyor. Bunu bir tenkit anlamında söylemiyorum. Yüce kitabımızı okumak için mazeretler üretemeyeceğimizi izah etmek için söylüyorum. Kur’an öğretimi noktasında hiçbir şekilde ücret talep etmiyoruz. Ücretsiz öğretiyoruz ve herhangi bir maddi beklentimiz yoktur. Gaye Kur’an-ı Kerim’e ayna olmaktır” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim