Ramazanda Sahurda Tok Tutan Besinler Ramazanda Sahurda Tok Tutan Besinler
Adana’da Merkez Park Amfi Tiyatrosu, Çobandede ve Merkez Park altında bulunan otoparktaki incelemeleri hakkında Catalin Marius Visan bilgi verirken, Trincu da, Romanya’da yaptıkları benzeri çalışmalarla ilgili bilgisayar ortamındaki görüntüleri paylaştı.
Visan, Çobandede’de Kuş Müzesi oluşturma projeleri olduğunu, ayrıca Merkez Park Amfi Tiyatrosu’nun üstünü kapatarak, orayı müzeye dönüştürme düşünceleri olduğunu anlattı. Yapılacak çalışmalar sonrası söz konusu mekanların canlılık kazanacağını ve sürekli aktivite yapılacak bir ortama kavuşacağını belirten Visan, Amfi Tiyatro’nun yapılması düşünülen çalışma sonrası kültür merkezi gibi kullanılabileceğini söyledi.
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da, Romen konuklara Mimar Sinan Amfi Tiyatrosu ile fuar alanı ile ilgili çalışmalar yapmalarını da önererek, “İki amfi tiyatro, Çobandede ve fuar alanına odaklanalım. Burada yapılacak çalışmalar sonrası öneriler oluşturun” dedi. Fuar alanının Baraj Gölü’ne kadar olan bölümünde Kelebek Vadisi, yürüyüş yolları ve hayvanat bahçesi düşündüklerini vurgulayan Aldırmaz, “Fuar alanı yılda 50-60 gün faaliyetle. Biz orada 365 gün aktivite olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu. Romen konukların ziyaretine Kent Estetiği Daire Başkanı Bahadır Dinçer ve Artex firması Türkiye Müdürü İlhami Günsel de katıldı.


Editör: TE Bilişim