Ramazan ayında suç oranları yüzde 15 ile 20 arasında düşüş gösteriyor… Ramazan ayında suç oranları yüzde 15 ile 20 arasında düşüş gösteriyor…
Antalya Gazeteciler Cemiyetinde gerçekleşen Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamülleri 7. Çiçek Festivali Basın Ödül törenine Antalya Gazeteciler Başkanı Mevlüt Yeni, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Başkan Vekili İlknur Selçuk Köker, Antalya İhracatçılar Birliği Başkanı (AİB) Osman Bağdatlıoğlu, Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Antalya Çiçekçiler Odası Başkanı Alim Yılmaz katıldı.
Çiçek festivalinin son yıllarda organizasyonu ile Antalya'da ve Türkiye'de festivaller arasında önemli yer aldığını söyleyen Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, Expo 2016'nın Antalya'ya geldiği bir dönemde çiçek festivalinin öneminin daha da artacağını belirtti. Emeği değerlendirmenin son derece önemli olduğunu kaydeden Yeni, şöyle konuştu: "Çiçek güzel bir şey, sevgiyi, dostluğu, barışı anlatan bir şey. Emekçinin emeğini değerlendirmek son derece önemli. Bu festivalde de Antalya'da görev
yapan gazeteci meslektaşlarımızın, gerek haber gerek fotoğraf, gerek görüntüde değerlendirilmesi lazım. Bu konuda iki yıldır uygulamaya çalıştığımız yarışma daha da etkili bir şekilde devam ediyor."
Katılımın az olmasından dolayı sitemde bulunan Yeni, ilerleyen yıllarda katılımın daha fazla olmasını arzu ettiklerini belirterek şunları söyledi: "Burada işin maddi yönü bir tarafa, bu bir sembol, önemli olan böylesine anlamlı bir yarışmaya meslektaşlarımızın daha fazla katılım sağlayarak desteklemesidir. Önümüzdeki festivalde daha fazla katılım bekliyoruz."
Festivalin yapılmasında amacın ilk önce sektörü tanıtmak olduğunu belirten AİB Başkanı Osman Bağdatlıoğlu da sözlerini şöyle sürdürdü: "Bundan 7 yıl önce tramvayı süsleyerek Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmek için festivalin 7'incisini yaptık, 8'incisi de geliyor. Festivaldeki amaç ilk önce sektörümüzü tanıtmak, aynı zamanda da Antalya'yı gündeme getirmektir" Bir turizm şehrinin festivallerle gündeme alındığını ifade eden Bağdatlıoğlu, "Antalya eğer turizm şehri olacaksa festivaller olacaktır" dedi.
Antalya'ya sadece film festivalinin yetmediğini belirten Bağdatlıoğlu, Çiçek Festivali'nin Altın Portakal'dan sonra en uygun ve gelişmeye müsait bir festival olduğuna değindi. Bu festivalde Expo 2016'nın da etkili olacağını söyleyen Bağdatlıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Expo 2016 döneminde 20 bin tane aktivite yapıcağız diyoruz, festival bunun en önemlisi olacak"
Antalya Gazeteciler Cemiyetinde yapılan Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri 7. Çiçek Festivali Basın Ödül töreninde fotoğraflı gazete haberi kategorisi dalında "Çiçek gibi Antalya" başlıklı haberi ile Sabah Gazetesi muhabiri Müjdat Göksel birincilik, "Antalya çiçek açtı" başlıklı haberi ile DHA muhabiri Göksel Yapar ikincilik ödülü aldı.
Görüntülü televizyon haberi kategorisinde ise "Dünyanın çiçekleri Antalya'da buluştu" haberi ile Akdeniz TV muhabiri Dilek Bozkurt Özgenç ve kameraman İsmet Kumaşçıoğlu birincilik ödülü aldı.
"Çiçek" haberi ile VTV muhabiri Sibel Özkan ve kameramanı İbrahim Davran da ikincilik ödülü kazandı.

Editör: TE Bilişim