Ramazanda Sahurda Tok Tutan Besinler Ramazanda Sahurda Tok Tutan Besinler
 Erkekler neden aldatır? ABD'de aldatan ve aldatmayan 200 erkeğe bu durumun arkasında yatan nedenler soruldu ve işte ortaya çıkan bulgular...
Aldatan erkeklerin yüzde 48'i duygusal tatminsizlik hissediyor
İşte bu gerçek, erkeklerin sadece seks için aldattığı mitini yıkıyor. Erkeklerin sadece yüzde 8'i aldatmalarının altında yatan birinci neden olarak cinsel tatminsizliği öne sürdü. Erkekler, eşlerinden takdir görmek, eşlerinin, çabalarının farkına varmasını istiyor.

Aldatan erkeklerin yüzde 66'sı suçluluk duyuyor
Erkeklerin büyük çoğunluğu eşlerini aldattıktan sonra "Keşke yapmasaydım" diyor. Ama suçluluk duygusu aldatmayı engellemek için yeterli değil. Çünkü erkekler duygularını bölümlendirmede başarılılar. Onlar duygularına hakim olup daha sonra onlarla başa çıkabiliyorlar.

Aldatan erkeklerin yüzde 77'sinin aldatan yakın arkadaşları var
Aldatan insanlarla arkadaşlık kurmak, aldatmayı normalleştirmeyi sağlayabiliyor. Erkek, "Karısını aldatan arkadaşım iyi biri" düşüncesini taşıyor bilinçaltında.

Elbette eşinizin biriyle arkadaşlık etmesini yasaklayamazsınız. Ama bara ya da kulübe gitmektense, ondan, arkadaşıyla birlikte spor müsabakasına gitmek, öğle yemeği yemek gibi daha az günah ortamı sunan bir yerde vakit geçirmesini isteyebilirsiniz. Etrafınıza mutlu evliliği olan çiftlerden oluşan bir sosyal ağ örmeye çalışın.

Aldatan erkeklerin yüzde 40'ı iş yerinde tanıştıkları yeni kadınlarla aldatıyor
Erkeklerin eşlerini aldattıkları iş yerindeki kadın arkadaşlar, genelde onlara saygı duyan, onları üstün gören, çalışmalarına övgüler yağdıran kişiler oluyor. Erkekler evde görmediklerini düşündükleri saygıyı başkasından görünce etkileniyorlar. Eşinizin erkek iş arkadaşlarından ziyade kadın iş arkadaşlarından daha fazla söz ettiğini, onları övdüğünü fark etmeniz aldatmaya meyili konusunda bir uyarı işareti olabilir

Aldatan erkeklerin sadece yüzde 12'si birlikte oldukları kadının eşlerinden daha fazla fiziksel cazibesi olduğunu düşünüyor
Bir başka deyişle erkekler karşılarındaki kadının harika görünen bir vücudu olduğunu ve çok daha iyi seks yaptığını düşünerek aldatmıyorlar. İlişki uzmanlarına göre erkeklerin büyük bir çoğunluğu duygusal boşluktan dolayı aldatma yoluna gidiyor. Sadakatsizlikten şüpheleniyorsanız ve bu ilişkiyi kurtarmaya niyetliyseniz, sadece yeni seks pozisyonları denemek ya da vücudunuzda yenilikler düşünmek yerine aranızdaki iletişimi geliştirmeye çalışmalısınız.

Aldatan erkeklerin sadece yüzde 6'sı bir kadınla tanıştıkları ilk gün ilişkiye giriyor
Erkeklerin yüzde 73'ü bir aydan daha uzun zamandır tanıdıkları bir kadınla eşlerini aldatıyor. Bu demek oluyor ki uyarı işaretlerini görmek için zamanınız var. Erkeğin aldattığını gösteren uyarı işaretlerini şöyle sıralayabiliriz:

Dışarıda çok zaman geçiriyor, cinsel ilişkiye girmek istemiyor, kavga etmeye çok meyilli, sizinle zaman geçirmeyi tercih etmiyor...

Bu işaretleri gördüğünüzde üstüne gitmek isteyeceksinizdir ama erkeklerin çoğunluğu fiziksel bir yakınlaşma yaşamadan aldattıklarını reddetme yolunu seçerler. Bu durumda kendi hareketlerinizi kontrol etmeyi tercih edin. Size karşı yakınlık duyması için kendi davranışlarınızda değişikliğe gidin. "Sanırım ilişkimizde önemli bir şeyleri kaybetmeye başladık. Ben kaybetmek istemiyorum" demeyi deneyin ve gerçekten bu ilişkinin ayakta kalmasını istiyorsanız bu yönde çabalayın.

Editör: TE Bilişim