Ramazanda Sahurda Tok Tutan Besinler Ramazanda Sahurda Tok Tutan Besinler
 Olay, Çorum merkeze bağlı Güveçli köyü, Adalar mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, merkeze bağlı Türkayşe köyünde yaşayan Berat Özay (20) isimli genç, bir süre önce aynı köyde yaşayan Güleser Uygur (17) ile nişanlandı. Nişanın ardından Özay, vatani görevini yapmak üzere askere gitti.

Bu arada iddialara göre iki aile arasında anlaşmazlık yaşanmaya başladı. Bunun üzerine her iki aile nişanlı gençlerin ayrılmalarını istedi. Bu arada acemi eğitimini tamamlayan Özay, dağıtım izni için memleketine döndüğünde aileler arasındaki anlaşmazlıktan haberdar oldu.

Genç nişanlı dağıtım izninin ardından vatani görevini tamamlamak üzere Kıbrıs’a gitti. Geçen hafta izne ayrılan Özay, tekrar memleketi Çorum’a geldi. Kendisi ve nişanlısının ailesinin ayrılmaları yönünde baskı yapmaları üzerine bugün sabah saatlerinde bir yakınına ait olduğu belirtilen 66 PD 240 plakalı otomobille nişanlısı Güleser Uygur (17) ile birlikte köyden ayrılarak Güveçli köyü Adalar mevkiine gittiler.

Burada bir süre otomobilin içersinde nişanlısı ile konuşan Berat Özay, araçta bulunan pompalı tüfekle nişanlısını vurduktan sonra aynı silahla intihar etti. Gençlerin, ölmeden önce ailelerine “Şimdi mutlu musunuz? Bizi ayırmakla elinize ne geçti” şeklinde yazılı bir not bıraktığı ileri sürüldü.

Genç nişanlıların cansız bedenini akşam saatlerinde ava çıkan Mesut Dalyan adlı bir köylü buldu. Park halindeki otomobilin ön kısmında 2 kişinin hareketsiz yattığını gören avcı, köye dönerek olayı ailesine anlattı. Olayı öğrenen köy muhtarı konuyu jandarma ekiplerine bildirdi. Olay yerinde jandarma ekipleri ve Cumhuriyet savcısının yaptığı incelemenin ardından talihsiz gençlerin cesetleri otopsi için Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Genç çiftin cesetlerini bulan Mesut Dalyan, “Ava gelmiştim ben. Burada araba olduğunu gördüm. Genelde buraya avcılar gelir. Herhalde yine avcılar geldi diye düşünüp devam ettim. Baktım ilerde de kimse yok. Geri dönerken bu tarafa geçtim. Geldiğimde araba hala buradaydı. İlerde tümsek var.

Tümsekten bakınca birisinin yerde hareketsiz olarak yattığını gördüm. Onu görünce korktum. Hemen köye gittim. Olayı aileme anlattım. Babamda muhtara söyledi. Muhtarda jandarmaya haber verdi” dedi.

Olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor.

Editör: TE Bilişim