Türkiye’den otobüsle gidilebilecek en güzel yurt dışı şehirleri Türkiye’den otobüsle gidilebilecek en güzel yurt dışı şehirleri
İzmir'in Konak ilçesinde yaşayan 74 yaşındaki Yurdagül Türk, yakalandığı kanser hastalığını 43 yıldır aralıksız gittiği hobi kursları sayesinde yendi. 
Konak ilçesinde, genç yaşta hayatını kaybeden eşinin ardından üç çocuğuna hem anne hem de baba olan Yurdagül Türk, birçok insanın gözünde aşılamaz görünen engelleri azmiyle aşmayı başardı. 70 yaşında kanser hastalığına yakalanan Türk, yaşama olan bağlılığıyla yılmadı. Yurdagül Türk, 'tutkum' dediği kurslar sayesinde hayata yeniden bağlandı. Hayata küsüp köşesine çekilmek yerine hobi kurslarına devam eden Türk, hobi kurslarının 50’inci yılda 50’inci sertifikasını almak için kendine hedef belirledi. 

GİTMEDİĞİ KURS KALMADI
İlk hobi kursuna evlendikten hemen sonra eşinin tavsiyesiyle gittiğini anlatan Yurdagül Türk, “43 yıl önce eşimin teşvikiyle ilk kursuma gittim. O kadar çok alıştım ki; gençliğimde ‘bastonla dahi olsa yine kursa gideceğim’ diyordum. Dikiş-nakıştan ebruya, yemekten takıya kadar aklınıza ne geliyorsa her sene bir kursa gittim. İki ay önce dizimden ameliyat geçirdim. İki ay gelemeyince evde çok sıkıldım. Nitekim ayağım iyileşir iyileşmez bastonla da olsa kursa geldim” dedi.

BONCUKLARDAN GÜÇ BULDU
Şuanda Konak Belediyesi’nin Basmane Semt Merkezi’ndeki takı tasarım kursuna katılan Yurdagül Türk, ilerlemiş yaşına rağmen el becerisiyle örnek oldu. Eşinin vefatının ardından yaşadığı acı olayların mücadele azmini daha da güçlendirdiğini dile getiren Türk, 70 yaşında yakalandığı meme kanserini de yine kurslar sayesinde yendiğini söyledi. 
Türk, “Bu kurslar sayesinde çok güzel arkadaşlıklar kurdum. Bu dost sevgisi, el işi sevgisi beni yaşama bağladı. 43 yıldır kurslara geliyorum ve büyük keyif alıyorum. En keyif aldığım kurs ise takı tasarım kursu. Kanseri de bu kurs sayesinde yendim. Hastayken 9 ay yattım. Bu sürede boncuklara dokunarak güç buldum. Kutular dolusu boncuklarım vardı ve çocuklarıma ‘boncuklarımı getirin’ diyordum. Onlara dokunarak, onlardan güç alarak hastalığımı yendim” diye konuştu. 



7 YIL DAHA ÖMRÜM OLURSA HEDEFİME ULAŞACAĞIM
Konak Belediyesi’nin semt merkezlerinde açılan kursların neredeyse tamamına yakınına katıldığını dile getiren Yurdagül Türk, hedefinin 50’nci kursu bitirmek olduğunu söyledi. Türk, “Gitmediğim birkaç branş kaldı. Ömrüm olursa bu kurslara daha gitmeyi düşünüyorum. Ama takı kursunu bırakmayacağım. Eğer Allah bana 7 yıl daha ömür verirse sertifika sayımı 50’ye tamamlamak istiyorum” dedi. 
Gençlere tavsiyelerde de bulunan Türk, evde boş oturmamalarını, belediyelerin açtığı kurslara katılmalarını tavsiye etti.


 
Editör: TE Bilişim