Kelimeler doğada  500 fidana can verdi…

Türkiye’nin en çok oynanan mobil oyunlarından biri olan kelimelik oyunu oyuncularından Yaşar Aldemir ve Burçak Sınmaz'ın bir araya gelerek kurduğu Kafanagorehayat.com web sitesi ve Kafana Göre Hayat Kelimelik Oyunu grubu; üyeleri ile birlikte, Ege Orman Vakfı ile iş birliği yaparak 500 fidanlık koru oluşturdu. Doğaya insanlığa yararlı olabilmek amacıyla harekete geçen Kafana Göre Hayat Kelimelik Oyunu grubu üyeleri Soma-Büyükgüney ağaçlandırma sahasında oluşturulan koruyu ziyaret ederek, fidan dikti.

Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Perihan Öztürk, Soma-Büyükgüney ağaçlandırma sahasında İzmir Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Perihan Öztürk, günün anısına grup üyelerine plaket takdim etti.

Kafana Göre Hayat Kelimelik Oyunu grubu kurucularından Burçak Sınmaz: “Bir oyun oynayalım dedik başlangıçta, baktık bir grup olmuşuz sanal alemde gerçek bizlerle.Oyunlarımız grubumuzda devam ederken; istedik ki, tükettiğimiz sadece tahtanın üzerinde ki harfler olarak kalsın. Dünyaya geldiğimiz andan itibaren tüketmeye başladığımız her şeyi yerine koymadan gitmeyelim. Şehirlerde betondan yapılmış koca koca ağaçların arasında yetişmesin istedik canlılar ve canlı kalmaya çalışanlar. Bir fidan dikerek neler yapılabileceğini, bir fidandan, koruya ve onu da koruya koruya kocaman bir ormana diye çıktık yola. Yolu bilmiyorduk ve bir bilene, Ege Orman Vakfı’na sorduk adresimizi.

Yol arkadaşlarımızla beraber ağaçlarla çizilmiş bir yolda, nefes almak için hızlı adımlarla ilerliyoruz.  Tüketmenin, üretmeye dönüşeceğine olan sonsuz inancımızla...Bir oyundan bir ormana…Ege Orman Vakfı'na bir Vakıf'ın taşıması gereken o güzel duygu, davranış ve bakışı taşıdığı için grubumuz adına çok teşekkür ederiz.” dedi.

“Kafana Göre Hayat Korusu”nu ziyaret eden grup üyeleri, yoğun kar yağışına rağmen fidanları toprakla buluşturdu.

Ahşaba Hayat Verdiler Ahşaba Hayat Verdiler

Sırma BUĞDAYCI

Ege Orman Vakfı

Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu

Tel: 0 232 464 51 60

Editör: TE Bilişim