Emlak piyasaları vergi düzenlemesi bekliyor Emlak piyasaları vergi düzenlemesi bekliyor
Ege İhracatçı Birlikleri, Türkiye ve AB Sivil Toplum Diyalogu-II programı çerçevesinde desteklenen "Organik Tarım için Avrupa Kümelerarası İşbirliği Platformunun Geliştirilmesi Projesi" kapsamında Türkiye'de organik tarımın gelişimini anlatan iki konferans gerçekleştirdi. Konferansla tüm dünyadan katılımcılara hem proje, hem de Türkiye'de organik tarım ve
işbirliği fırsatları aktarıldı. Almanya'nın Nürnberg kentinde 15-18 Şubat 2012 tarihleri arasında düzenlenen BioFach 2012 Dünya Organik Ticaret Fuarı'nda (World Organic Trade Fair) Türkiye Ulusal Katılım Organizasyonu Ege İhracatçı Birlikleri tarafından gerçekleştirildi. Ege İhracatçı Birlikleri şemsiyesinde; kuru meyve, zeytinyağı, bal, aromatik bitkiler, esansiyel yağlar, yaş meyve sebze, konserve sektörlerinde faaliyet gösteren 14 Türk firması yer alırken, Türkiye'den toplam 25 firma yer aldı. Fuarda
"Sağlıklı Beslenen Çocuk-Türk Organik Gıda Ürünleri" konulu tanıtım etkinlikleri yürüttüklerini belirten Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri Sezmen Alper, şöyle konuştu: "Ulusal katılım standlarımız içerisinde yeralan Türk lokantasında, organik ürünlerimiz ile hazırlanmış zengin bir menü eşliğinde geleneksel mutfağımız tanıtıldı, yemeklerimiz dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Türk organik ürünleri ziyaretçilerden tam not aldı."
Fuarda organik normlara uygun üretilen her türlü gıda, ekolojik tekstil ve hazır giyim, mobilya, dekorasyon malzemeleri, kağıt ve kağıt ürünleri, bahçe ürünleri, tarımsal ve hayvansal ürünler, deri, takı-mücevherat, el işleri, hediyelik eşyalar, müzik enstrümanları gibi ürünler sergileniyor. Başta Almanya olmak üzere; belli başlı Avrupa ülkeleri, ABD, Japonya, Güney Afrika, Hindistan, Endonezya gibi dünyanın birçok ülkesinden 45.000'e yakın ziyaretçinin fuara geldiği belirtildi.
Türkiye'de, 1980'li yıllardan itibaren organik üretim ve ihracatın artış kaydettiğini anlatan Alper, şöyle konuştu: "Türkiye, AB'ne yakınlığını avantaja çevirerek organik üretim ve ihracatında yıllık 250 milyon dolar ihracat yapan ülke konumuna geldi. 2023 yılında 2.5 milyar dolar ihracat hedefliyoruz. Bu rakama ulaşmak için Biofach Fuarı bizim için çok önemli. BioFach 2012 Dünya Organik Ticaret Fuarı'nda, başarılı bir sınav verdik."

Editör: TE Bilişim