Emlak piyasaları vergi düzenlemesi bekliyor Emlak piyasaları vergi düzenlemesi bekliyor
 Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir gecede Hastane Caddesi, Adnan Menderes Bulvarı, Ahmet Akyollu Caddesi, Orhaniye Mahallesi eski Ankara yolu ve Kuyumcular Çarşısı'ndaki 14 ayrı iş yerine giren 3 hırsız güvenlik kameralarına yakalanmıştı. İkisi kardeş üç hırsız, gözlerine kestirdikleri iş yerlerinin kapılarını ellerindeki levyeler yardımı ile açarak, iş yerlerindeki kasaları soymuştu. Zanlıların 4 dükkanın kapısını da zorladıkları ancak açamadıkları belirlenmişti. İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekipleri hırsızların yakalanması için harekete geçerken, üç hırsızdan kardeş olan ikisi Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nün eş zamanlı operasyonu ile yakalandı. 
Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 7 adrese yapılan eş zamanlı baskında yakalanarak adliyeye sevk edilen 6 hırsızlık şüphelisi tutuklandı. Eskişehir’de son dönemde meydana gelen hırsızlık olayları ile ilgili şüphelilerin tespiti ve yakalanmalarına yönelik Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan geniş çaplı çalışmalarda hırsızlık olaylarına karıştıkları tespit edilen 6 şüphelinin Gazi Paşa Mahallesi'ndeki adresleri tespit edildi. 7 adrese yapılan operasyonda, İnegöl’deki hırsızlık olaylarını gerçekleştiren İ.Y. (16) ve kardeşi C.Y. (13) ile birlikte E .Y. (16), S.T. (16), C.T. (17) ve Y.Y. (13) çaldıkları suç eşyaları ile birlikte yakalandı. İnegöl ile Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ekipleri arasında kurulan irtibat sonucu yakalanan hırsızlardan ikisinin İnegöl’deki hırsızlık olaylarını gerçekleştirenler olduğu tespit edildi. 
Yaşı küçük 6 zanlı sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanırken, şüphelilerden 5’i Eskişehir Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. İnegöl’deki hırsızlık olaylarına karışan C.Y. ise Eskişehir’e giden İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekibi tarafından teslim alınarak, İnegöl’e getirildi. İnegöl’e getirilen hırsızlık zanlısı, önceki gün adliyeye sevk edildi. Mahkeme tarafından serbest bırakılan zanlı, Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. 

13 YILDA 60 DOSYA
13 yaşındaki C.Y.’nin Eskişehir 1. ve 2. Ceza Mahkemelerindeki davalarında bina içerisinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık, iş yeri dokunulmazlığını ihlal etme, kilitlenmek suretiyle muhafaza altına alınan eşya hakkında hırsızlık suçlarından 1 kapalı, 45 adet açık ve 14 adet Yargıtay’da olmak üzere 60 adet dosyası bulunuyor. C.Y.’nin ayrıca İnegöl’de toplam 14 adet iş yerinden hırsızlık ve oto hırsızlığından suç dosyaları da bulunuyor. 
C.Y.’nin ağabeyi 16 yaşındaki İ.Y. ise, Eskişehir’de çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.
Editör: TE Bilişim