Ramazan ayında suç oranları yüzde 15 ile 20 arasında düşüş gösteriyor… Ramazan ayında suç oranları yüzde 15 ile 20 arasında düşüş gösteriyor…
Zirve Üniversitesi, ulusal ve uluslararası makale ve proje yayınlayan, kariyerlerinde yükselme sağlayan akademisyenlerine taltiflerini takdim etti. Bu yıl ilki düzenlenen ve önümüzdeki yıllarda da düzenlenmesi planlanan Akademik Taltif Programı'nda konuşan Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, “Türkiye'de 0.89 yayın ortalaması ile 39. sıradayız. Bu kötü değil ama daha yukarıda olmayı hak ediyoruz” şeklinde konuştu.
Zirve Üniversitesi'nin bölgenin en iyi üniversitelerinden birisi olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Kısa, hedeflerinin Türkiye'nin, Ortadoğu'nun ve zamanla dünyanın en iyisi olmak olduğunu vurguladı. Kaliteli öğrenci yetiştirdiklerini dile getiren Kısa, “Hem iş dünyasının hem öğrencilerin tercih edeceği ilk 3 içinde yer alacağımıza inanıyorum. Bu hayalci olabilir ama ben sabırla, emin adımlarla, kaliteden taviz vermeden bu aşamaya ulaşacağımızı biliyorum” diye konuştu.
Kısa, konuşmasında 3 yılda büyük başarılar elde ettiklerini, 2009 yılında eğitime 439 öğrenciyle başladıklarını ve bu sayının şu an 2 bin 843'e yükseldiğini ifade etti. Öğrencilerin mezun olduklarında aranan eleman olacaklarını söyleyen Kısa, “Öğrencileri akademisyen olmaları yolunda teşvik etmeliyiz. Onları lokal yetiştirmemeli, bilimsel soru sormalarına fırsat vermeliyiz. Bu yüzden yurtdışı programlarını, Erasmus'u önemsiyorum” diyerek hocaların bu şekilde yönlendirme yapmaları gerektiğine dikkat çekti.
2011 yılı itibariyle bünyesine 3 yeni fakülte katan Zirve Üniversitesi, 2013 yılından itibaren Tıp Fakültesi, Diş hekimliği, Sağlık Bilimleri Fakülteleriyle de öne çıkmayı hedefliyor.
Toplam 253 yayın sayısıyla büyük bir başarı gösteren Zirve Üniversitesi, fakülte sıralamasına göre en çok yayını 99 yayın ile Eğitim Fakültesi hazırladı. Bu yayınların 40'ı ulusal, 59'u uluslararası yayın olarak açıklandı. Eğitim Fakültesi'ni 81 yayının 21'i ulusal, 60'ı uluslararası yayınla İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 18 ulusal, 37 uluslararası olmak üzere 55 yayın ile Mühendislik Fakültesi takip etti. Hukuk Fakültesi 14, Meslek Yüksek Okulu ise 4 yayınla akademik faaliyetle katkıda bulundu.
253 yayının geneline bakıldığında ise uluslararası yayın sayısının oldukça fazla olduğu dikkat çekiyor.

Editör: TE Bilişim