İZMİR HABER

“Alsancak Tarihtir Yok Edilemez”

Depreme dayanıklı olmadığı gerekçesi ile yıkılma kararı alınan Alsancak Stadı’nda, stad yerinin Bakanlık tarafından spor alanı olarak kalacağının duyurulması sporseverleri tatmin etmedİ.

Alsancak Stadı önünde toplanan taraftar gruplarının da desteğini alan CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger “Alsancak Stadı bilindiği gibi ‘depreme dayanıklı olmadığı’ bahanesi ile kullanıma kapatılmış durumda.

Türkiye’nin farklı şehirlerinde on binlerce kişilik statlar dikilirken, 1910’dan beri futbol stadı olarak kullanılan Alsancak Stadı yıkılmak isteniliyor.

Her hafta 2 olmak üzere 4 takımın kullanımında olan stadın yerine ise ne yapılacağı Gençlik ve Spor Bakanlığı net bir cevap vermemektedir. Bakanlık açık bir ifade ile Alsancak Stadı yıkılıp, yerine yeni bir stat yapılacaktır dememektedir” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığının yaptığı işte samimi olmadığını dile getiren Aksünger, "12 yılda stada tek bir çivi çakmayıp sonrasında burası depreme dayanıklı değildir, demek yıkıp yerine hiçbir kökü hiçbir temeli olmayan çelikten binalar dikmek şehir kültürünü katletmekten öteye geçmeyecek bir tutumdur. Alsancak Stadı’nın yerinde kalmasını, tarihine, kimliğine ve ruhuna uygun biçimde “yerinde” yenilenmesini, tüm ulaşım modlarının kesiştiği bölgede, 20 bin kapasiteyle, kafe ve restoranlarıyla, “Türkiye Futbol Tarihi Müzesi”yle, yer altı otoparkıyla, toplantı /etkinlik salonlarıyla, cep sinemaları ve diğer üniteleriyle haftanın her günü yaşayan bir Alsancak Stadında maç insanca koşullarda maç izlemek istediklerini” ifade ederek “Alsancak tarihtir yok edilemez” diye konuştu.
{ "vars": { "account": "G-9Y3VVX61MK" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }