Hedefte Türkiye’mi  Var !

Birkaç gündür Türkiye’yi ateş yerine çevirenlerin gerçek amacı nedir acaba ?

Türkiye Kobani konusunda gerçekten gerekeni yapmadı mı ? ya da ne yapması gerekiyordu.

Şimdi biraz geriye gidelim ve olayların başına dönelim…

Amerika Irak’a girmek için bizden tezkere istediğinde hiç birimiz olayların bu noktalara geleceğini hesap edemiyorduk. Ancak o gün  hayal olan bir Kürt devleti bugün yanı başımızda kurulmuş ve Türkiye’nin  müttefiki haline gelmiştir. Şunu net olarak söylemeliyim ki belki biz bilmiyorduk ama Amerika ve onun müttefikleri bugün olanları o zamandan planlamışlardı.

Geriye dönüp baktığımızda acaba Türkiye Gerçekten Barzani’nin kurduğu  Kürt devleti ile menfaatleri için mi dost oldu yoksa buna mecbur mu bırakıldı. Yada böyle istendiği için başka seçeneği  kalmadığı için mi olay bu noktaya geldi.

Ak Parti iktidara geldikten sonra komşu ülkelerle adeta 2. Bahar yaşanmaya başlanmış, Yunanistan, suriye, Irak, hatta İsrail ile bile ilişkilerimiz hiç olmadığı kadar iyiydi. Suriye devlet başkanı  Esad, tatilini Türkiye’de geçiriyor, Suriye Türkiye’den giden turistlerin akınına uğruyor ve iki ülke futbol takımları dostluk maçları yapıyordu.

Hatta Beşar Esad o kadar ileri gidiyordu ki; bir toplantıda Eğer İsrail bize saldırırsa onlarla savaşacak gücümüz yok. Bizde Türk Bayrağını göndere çeker Türkiye’ye tabi oluruz diyordu. Peki bu kadar Türkiye ile ilişkileri iyi olan bir lider neden bir anda bu kadar düşmanımız oldu.  Ben Esad’ın savunuculuğunu yapacak değilim. Zaten öldürdüğü onca insan ortada iken…

Ama Esad demokratik adımları atmaya başlarken, Türkiye’yi örnek almaya çalışırken birden nasıl oldu da caniye döndü.  İşte asıl mesele burası … Arap baharı yalanını uyduranların Mısır ve diğer ülkelerde ki işlemlerin kısa sürede biteceğini ancak Suriye’nin iyice karışmadan bahar yaşamayacağını biliyormuydu  acaba…

Türkiye bu kadar yakın komşusunu, kapılarını pkk’ya dahi kapatan bir ülkeyi neden yıkmak için heveslendi.  Bize yanlış bilgi mi verildi. Yada Mısır’da, Libya’da, Cezayir’de, Lübnan’da geç kaldığımız için, müdahale etmeden taraf olmadan durduğumuz için Suriye’deki iç karışıklığa müdahil olmazsak sonunda istemediğimiz sonuçlar çıkabilir tehdidi mi aldık.

İşte size düzinelerce soru. Burada yapılması gerekenleri hiç kimse yapmadı ve Türkiye hem Ortadoğu bataklığına itildi, hem yalnız bırakıldı. Ülkemize göçmen olarak gelen  Suriyeli, arap, türkmen, kürt  vatandaşlarının sayısı milyonları aştı. Sınırlarımız yol geçen hanına döndü.  Ve bugün herkes sessizce olan biteni izlerken bir kez daha Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur felsefesi işlemeye başladı ve biz yalnız başımıza kaldık.

Hükümetimizin derhal Suriye politikasını yeniden gözden geçirmesi, Kuzey Irak’ta yapıldığı gibi uçuşa yasak bölge gibi saçmalıklara kanmadan, sınır güvenliğimizin hem Suriye hem Türkiye tarafında bizim tarafımızdan sağlanması, ve olası bir operasyonda tek başımıza değil uluslararası güçlerle beraber hareket etmemizi ancak bölgenin mutlak söz sahibinin Devlet sıfatı taşıyanlar olması gerektiği belirtilmelidir.

Türkiye bugün içine düştüğü yanlışın farkındadır. Şimdi sizce Esad rejimini demokratik yollarla düzeltip Suriye’yi huzura kavuşturmak mı zordu yoksa şimdi mi ? Acaba yetkililerimiz bunları düşünüyor mu. Bölgedeki ticari sosyal kültürel faaliyetlerin sıfıra inmesi, sınırın her iki tarafının da çok büyük zararlar görmesi o zamanlar engellenemez miydi. Tabii ki bu kadar can kaybı olmadan.

Bir sözünde pyd ve onun uzantıları olarak Türkiye’yi suçlayan ve Kobani ye yardım etmediği için Ülkemizi yangın yerine çevirenlere…

 

Pyd o bölgeye gökten zembille inmedi. Orada yaşayan Türkmen, Arap ve kendilerini desteklemeyen barışçıl yaşayan Kürtleri, öldürerek, esir alarak yurtlarından sürerek Esad güçleriyle beraber savaşarak ele geçirdi. Amaç çok açıktı. Bölgeyi pkk yuvasına çevirmek sözde kürt devleti kurmak ve Türkiye’yi bölmekti. Bunu sokaktaki çocuklarda biliyor.

Şimdi başınız sıkışınca sizden daha zalim birisi çıkıp sizi zorla aldığınız topraklardan sürmek isteyince Türkiye’den askeri yardım ve silah istiyorsunuz. İnanın bana çok komiksiniz.

Bizim için pkk da, pyd de de, ışid’de terör örgütüdür. Eğer Türkiye’den yardım istiyorsanız önce ne olduğunuzu açık açık ortaya koymalısınız.

Umarım ülkemiz bu zor sınavı yaralanmadan ve daha güçlü bir şekilde verir.  Biz bu ülkede Türk’ü, Kür’dü, Lazı, çerkezi, Arnavudu, Türkmeni, Boşnağı ve diğer bütün vatandaşlarımızla huzurlu mutlu yaşıyoruz. Bizim hiçbir derdimiz yok. Bizi bölmeye kalkanlara bu aziz millet tarihinde olduğu gibi gerektiğinde yine tokadı basacaktır.

HERKES BUNU BÖYLE BİLSİN…