Daha seçim tarihi belli olur olmaz Türkiye’nin en kritik, en önemli seçimi olacağı belliydi 24 Haziran tarihi.
Düşünsenize şuan Türkiye’de en çok konuşulan şey hele de seçime 2 aydan az bir süre kala Milletvekilleri listeleri nasıl olacak konusu iken bugün bambaşka bir konu var. Başkan adayı kim olacak. Milletvekili adaylarının esamesi bile okunmuyor ve sanırım böyle gidecek. Yani seçimin sonuna kadar kimse buna özen göstermeyecek. Sadece aday adayları biraz itiraz edebilir.
Evet kulisler yoğun. Ak Parti’nin baba ocağı olarak adlandırabileceğimiz Saadet partisi seçimde en kritik rolü oynuyor şuan. Ve yine Ak Parti’den Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı yapan Abdullah Gül bugün muhalefetin adayı.
Açıkça şunu net olarak söyleyeyim. Türkiye gibi bir ülkede sadece 20 yıllık süre içerisinde Türk solu bitmiştir artık. Bu çok açık ve nettir. Çünkü bugün sol partilerin başını çeken CHP, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sağ partilerin ortak adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleyerek, kendi sol tabanında ve siyasetinde Türkiye Cumhuriyetine layık bir sol aday olmadığını gösterdi maalesef.
 
Buda seçmeni arasında çok derin bir eksen kaymasına neden oldu ve Recep Tayyip Erdoğan açık ara Cumhurbaşkanı oldu. O dönem bu ittifakın başını çeken MHP bugün Ak Parti ile beraber yürümeye başlayınca CHP yine kendi içerisinden bir aday değil de bu sefer daha küçük bir sağ partinin dayatması ile eski Ak Parti genel başkanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanını aday göstermeye çalışıyor.
Ben açıkçası Türkiye’de CHP’ye gönül veren ve CHP zihniyetini taşıyan çok bilinen ve seçime girmeyi hak etmiş isimlerin olduğunu düşünüyorum. En önemlisi CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olması gerektiğini düşünüyorum.
Yani kulisler Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına kimi çıkaralım da kazanamamasının peşinde bizim görüşümüz kazansın, biz zafer kazanalım derdinde değiller. E demek ki o zaman sizin bir amacınız da yok. O olmasın da kim olursa olsun zihniyeti iş yapmaz arkadaşım. Şimdiye kadar yapmadığı gibi.
Bu sadece Ak Parti’nin ekmeğine yağ sürer. Zaten CHP de bunu istiyor gibi geldi bana… Ama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan nasıl konuyu önemsiyor, siyaset yapıyor, araştırıyor, zaman kovalıyor ve önem veriyor herkes görüyor. Sanki adam muhalefette iktidar olmaya çalışıyor gibi. Ama muhalefet o kadar rahat ki erken seçim erken seçim dediler ama adayları bile yok. İşte bu hep söylediğimiz gibi Türk siyasetin de muhalefetin ve dolayısı ile CHP’nin politika üretememesini en önemli sebebidir.
Saygılarımla
ERSİN USTA
İzmir Haber AJansı