Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, siyasi bir parti lideri gibi her gün bir ilde açılışlara, sempozyumlara, kurultaylara katılıyor ve Başbakanlığı döneminde yapmış olduğu icraatları anlatıyor vatandaşlara. Onlardan başkanlık için oy istiyor. Muhalefeti eleştiriyor ve açıktan söylemese de Ak Partiye oy istiyor.

Bakıldığında burada bir enteresanlık var.  Cumhurbaşkanı partiler üstü olmasına, siyasi olarak tarafsız olmasına rağmen Erdoğan neden taraflı davranıyor yada öyle algılanıyor.

Bunun sebeplerini yine Erdoğan söylüyor.  Halkımız bana %52 oy verdi ve ben halkın seçtiği ilk Cumhurbaşkanı’yım. Yani halkın oyuyla seçilmiş bir Cumhurbaşkanı’yım. Dolayısıyla halka karşı sorumluluğum var. Onun için bir köşede oturup olan biteni bekleyemem diyor.

Burada Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hak vermek gerekir. Gerçekten ülkenin şu an ki durumundan 1 numaralı sorumlu kendisidir. Yani Türkiye’nin bulunduğu, ekonomik, siyasi, maddi manevi her şeyini beğenenler bunu Erdoğan’dan biliyor ve yine beğenmeyenler, yine Erdoğan’dan biliyorlar.

Onun için bunu sokaktaki herkesin bildiği kadar Erdoğan’da bildiği için, İl İl geziyor, açılışlar yapıyor, temeller atıyor ve konuşmalar yapıyor. Buradan şu anlaşılıyor ki bundan sonra gelecek olan Cumhurbaşkanları  hiçbir zaman eskisi gibi tarafsız olmayacak.

Bugün Selahattin Demirtaş’ın konuşmasını dinledim. Demirtaş Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirirken;

Evinizde yada kahvehanede bir gazoz açmak için Erdoğan2ı çağırın onu bile açmaya gelir. Öyle ortada açtığı da bir şey yok dedi. Şöyle bir düşündüm de acaba doğru mu söylüyor. Erdoğan gerçekten boşuna mı açılışlara gidiyor. Hakikaten açtığı bir şey yok mu ?

Bence çok şey var. Özellikle bazıları var ki inanılmaz yatırımlar. İstanbul’daki yeni Havalimanı, yeni tüp geçit, 3. Köprü, Ordu Giresun Havalimanı. Ve tabi sayın Demirtaş’ın gazoz kapağı dediği Hakkari Selahattin Eyyubi Havalimanı.

Acaba bunların hangisini 10 yıl öncesine kadar hayal bile edebilirdik.  Hele hele Hakkari Havalimanını kim hayal edebilirdi. Acaba Selahattin Demirtaş bile hayal ediyor muydu.  Bu havalimanının yapılmaması için 99 defa saldırı düzenleyenler kimdi. Demirtaş bunları tanıyor mu ? Onların Güneydoğu’ya vermiş olduğu zararları biliyor mu ? Yok canım nerden bilecek dimi.

Bu ülke 70 yıl önce kendi uçağını yapmıştı. Engellediler.  55 Yıl önce kendi arabasını yaptı yine engellediler. Şimdi Türkiye kendi uçağını yapıyor. Kendi tankını, kendi telefonunu, kendi silahlarını yapıyor.  Havalimanını yapıyor. Kimsenin düşünemediği Hakkari  havalimanı gibi. Deniz üstünde inşa edilen, Ordu Giresun havalimanı gibi…

Görüldüğü gibi sayın Demirtaş, Cumhurbaşkanı sadece gazoz kapağı açmıyor.