Havaların ısınmasının ilk işareti olan “Cemre” 19-20 Şubat tarihlerinde ilk olarak havaya düşüyor.
Cemrenin havaya düşmesinden sonra sırada toprak var. Toprağa cemrenin düşmesinden sonra ise suya cemre düşecek. Cemre düşmesi havaların ısınmaya başladığı anlamına geliyor.

Cemre nedir?

Cemrenin “Ateş”, “kor” anlamına geldiği bilgisini veren Ekici şubat ayı sonunda havaya, sonra suya, son olarak da toprağa düştüğünün kabul edildiğini belirti.

"Cemre düşmesi", bahar bayramı olan nevruzun yaklaştığını belirtmektedir.

Cemre ilk hava, su, toprak nereye düşer?

Şubat ayı sonunda havaya, sonra suya, son olarak da toprağa düşmektedir.

Cemre ne zamandan beri Türkler tarafından kullanılmaktadır?

Havaların ısınmasının takibi için Türklerin cemre olayını takip ettiğini belirten Prof. Dr. Ekici, cemrenin havaya düşmesi ve sıralaması ile ilgili şu bilgileri verdi: "Türkler bunu çok sevmiş. Yazılı bir kültür oluşturmamamıza rağmen cemreyi gözlemek var halk arasında. ’Birinci cemre düştü, ikincisini bekliyoruz’, ’İkinci cemre düştü üçüncüsünü bekliyoruz’ ve ’Üçüncü cemre sonunda bayram yapacağız” diyerek cemrenin 3 tane olduğunu belirtti.

Bireysel kredi ve kredi kartı borcunu ödememiş kişi sayısı yüzde 11.64 azaldı Bireysel kredi ve kredi kartı borcunu ödememiş kişi sayısı yüzde 11.64 azaldı

Cemre hangi tarihlerde düşmektedir?

Cemrenin önce havaya düştüğünü belirten Prof. Dr. Ekici havadan sonra suya sonrada toprağa düşeceğini "Baharın müjdecisi ilk cemre 19-20 Şubat’ta havaya, ikinci cemre 26-27 Şubat’ta suya, üçüncü cemre ise 5-6 Mart’ta toprağa düşecek" sözleri ile belirtti.

Editör: TE Bilişim