Ege Bölgesi'nin ihracatı Mart ayında hız kesti Ege Bölgesi'nin ihracatı Mart ayında hız kesti

      Şimdiye kadar yaptığı 11 proje, apartman ve villa tipinde 200’den fazla konut ile iddiasını ortaya koyan firma daha da büyüyerek 2021’e kadar halka açılacak bir firma haline gelmeyi hedefliyor.
 
2010-2014 yılları arasında arsa, arazi alım-satım faaliyetlerini sürdüren, 2014 yılından itibaren inşaat sektörüne hızlı bir giriş yapan Normpol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Akif Eski temel felsefelerinin ‘Herkes iyi bir evde oturmayı hakeder’ olduğunu belirterek, kaliteli, yenilikçi ve estetik açıdan da fark yaratan evler yaptıklarını söylüyor. Eski şöyle devam ediyor: “Şirketimiz İzmir’in her bölgesinde faaliyet gösteriyor. Hem apartman dairesi hem de villa tipi evler inşa ediyoruz. Mimari tasarımdan, kullandığımız ürünlere kadar sektöre yenilik katmak, standartları aşmak istiyoruz. En küçük detaya kadar herşeyi incelikle düşünüp uyguluyoruz. Alışılmış olanı herkes üretiyor, biz alışılmşın ötesine geçiyoruz. Firma olarak projelerimizde kullandığımız kendi renklerimiz var. Bir anlamda imzamız gibi. 350 bin TL’lik dairede de 2 milyonluk evde de aynı kalitede ürünler kullanıyoruz mesela parkelerimiz Belçika’dan geliyor. Ev yaparken kendim ailem ile nasıl bir evde yaşamak istiyorum düşüncesiyle proje üretiyorum. Oturmayacağım bir evi yapmıyorum. Her türlü detay ile ilgilenmyi ve yenilikler katmayı seviyorum. Sektörel fuarları, yeni teknolojileri yakından takip ediyoruz. Olabildiğince konsept projeler üretmeye çalışıyoruz.”
 
Halihazırda 5 şantiyede çalışmaların devam ettiğini anlatan Akif Eski son dönemlerde Urla ve Seferhisar’da taş konaklar üretmeye yöneldiklerini belirterek, “Taş konaklar yapıyoruz çünkü Türkiye’de her yüz kişiden 90’ı taş evde yaşamak istiyor. Tamamen gerçek taş birebir eskiye uygun ahşap cumbalar, yerden ısıtma, vintage mutfaklı  ve eskitme detayların olduğu taşevler üretiyoruz. İstanbul ve Ankara’dan İzmir’de ev almak isteyenleri hedefliyoruz” diyor.
 
Geçtğimiz günlerde lansmanını yaptıkları Normpol Loft projesinin de  yenilikleri barındırdığını söyleyen Eski, “Seferihisarda başladığımız ve geçtiğimiz günlerde lansmanının yaptığımız Normpol Loft, 16 villadan oluşuyor. 5 -10- 16 olmak üzere 3 etaplı bir proje Ağustos 2018’de teslim edeceğiz. Bir rekor denemesi yapıyoruz. Bu projenin bir diğer özelliği de kendi enerjisini kendi üretecek. Aidat yok. Ülkemiz gibi doğal kaynakları olan bir ülkede doğal enerji kaynaklarından maksimum düzeyde yararlanılması gerektiğine inanıyorum” diyor.
 
Gelecekle ilgili hedeflerini de anlatan Eski, “Konut sektöründe 4 yıldan kısa bir sürede aranılan ve projeleri tercih edilen bir firma olmayı başardık. Hedef hep daha iyisini yapmak. Önümüzdeki  dönemlerde bir kule yapmayı istiyorum. Bunun dışında nakit çalışan bir firmayız. Risk görmüyoruz. Büyümek, 2021’e kadar halka açılacak bir firma haline gelmeyi hedefliyoruz” diye konuşuyor.
 
Normpol İnşaat’ın projeleri:
Normpol Taş Konakları- Seferihisar
Normpol Hill -Seferihisar
Normpol Teos- Seferihisar
Normpol Time
Normpol Life- Urla Zeytnalanı
Normpol Maliyeciler -Hatay Poligon
Normpol Loft
Norm Vourla- Urla
 

Editör: TE Bilişim