29 Ekim- 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası ve 150'inci yılı nedeniyle Karşıyaka Nebahat Alparslan Karadavut İlkokulunda bir etkinlik programı düzenlendi.

Etkinlik programında Karşıyaka Kızılay şubesi tarafından hazırlanan ve okulun öğrencilerinin yer aldığı çeşitli gösterilerin yanı sıra Kızılay’ın kuruluşundan bugüne kadar yapılanlar anlatıldı.

Kızılay’ın ilk müdahale aracı, çadırlar tanıtılırken, kan bağışı standının yanı sıra İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından organ bağışı standı açıldı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü de fidan dağıttı.

Bu Cuma Vizyonda Yer Alacak  Filmler Belli Oldu Bu Cuma Vizyonda Yer Alacak Filmler Belli Oldu

Okulda verilen kokteylde ise etkinliğe katılanlar Kızılay’ın çalışmalarını konuştu.

Karşıyaka Nebahat Alparslan Karadavut İlkokulundaki etkinliğe Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, Karşıyaka Belediye Başkan Vekili Muammer Gezginci, Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Yurdabekci, İlçe Müftüsü İsa Gürler, Kızılay Karşıyaka Şube Başkanı Kamil Karadeniz, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil, İzmir Orman İşletme Müdürü Erdal Şahan, İzmir Kızılay Şube Başkanı Kerem Baykalmış ve yönetim kurulu üyeleri, Manisa Kızılay Şube Başkanı Cemal Kahraman, Kızılay ilk yardım uzmanı Yasemin Tanel, Karşıyaka ADSM Başhekimi Dt. Yıldızhan Altınışık, İlçe Gençlik Spor Müdürü Musa Yelek, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mehtap Gemici, STK yöneticileri, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Konferans salonundaki törende; Karşıyaka Belediye Başkan Vekili Muammer Gezginci, Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Yurdabekci, Kızılay Karşıyaka Şube Başkanı Kamil Karadeniz, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mehtap Gemici ve Okul Müdürü Sibel Özer birer konuşma yaparak Kızılay’ın Türkiye ve dünyadaki çalışmalarının etkilerini anlattı.

Kızılay Karşıyaka Şube Başkanı Kamil Karadeniz yaptığı konuşmada Türk Kızılay’ının 150 yıllık merhamet ağacının Türkiye ve dünyadaki çalışmaları anlatarak şunları söyledi. “Geçen sene dünyada insanlık için en fazla payı ayıran ülke Türkiye olmuştur. Acıyı dindirmek için çabalayan, ayrım gözetmeksizin insanlara yardım için çalışan Kızılay’ımız 150’nci yılını kutluyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile başlayan -4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası ve 150'inci yılını kutluyoruz.

"Dünyanın adaletsizliği maalesef devam ediyor"

40 savaşta 70 milyon insanın silah zoruyla evlerini terk ettiği ve her yıl 32 bin insanın mülteci olarak bir yerlere sığınması gerçeği bizleri derinden üzüyor. Bu mültecilerin birçoğu Akdeniz sularında boğularak hayatlarını kaybediyor.

Kuraklık, yoksulluk afet ve savaş bazı coğrafyaları cehenneme çeviriyor. Milletimizin nimetini elimizden geldiğince taşımaya, korumaya muhtaç kim varsa bu hilalin kanatları altına almaya çalışıyoruz. Kurulduğumuz tarihten günümüze, gücünü halktan alarak büyüyen ve güçlenen Türk Kızılay’ı olarak toplumun güç ve kaynaklarını harekete geçirerek, insan saygınlığının korunması doğrultusunda her koşulda, her yerde, her zamanda muhtaç ve korunmasız insanlara yardım etmekteyiz. Tüm toplumu kucaklayan ulusal ve uluslararası düzeyde saygınlığını ve hizmet kalitesini sürekli geliştiren, bir insani yardım kuruluşunun Karşıyaka Şubesi olmaktan onur duymaktayız. Bu sene de ihtiyaç sahiplerimizin yanında olarak, Ramazan ayında her gün bağışçılarımızın destekleriyle verdiğimiz iftar ile 18.500 kişinin orucunu açmasına vesile olduk.

Gayrimenkul bağışçılarımızın ebediyete irtihal edenlerinin defin işleminden, mevlütlerine, lokma dökümlerine kadar üstlenerek bize güvenlerini boşa çıkarmadık. Geçen sene verdiğimiz 1200 kişilik büyük iftarımızı bu sene 2500 kişiyle düzenledik. Ramazan ayında ve Kurban bayramında 1085 ihtiyaç sahibi ailemize gıda kolisi 4500 ailemize de kıyma ve kavurma yardımı yaparak onlara destek olduk. Türkiye’de ilk defa bizim başlattığımız ihtiyacını sen al kampanyasıyla A101 mağazası ile yaptığımız işbirliği sonucu 2000 ihtiyaç sahibimize gıda çeki dağıttık.15 Temmuz demokrasi ve milli birlik gününde demokrasi şehitlerimiz adına lokma döktürüp camiler de mevlidi şerifler okuttuk. Alanlarda yerimizi alarak 5000 kişilik helva, su ve çeşitli ikramlar dağıtarak sabaha kadar nöbetimizi gerçekleştirdik. Acil durumlarda kullanılmak üzere 1000 kişiye sıcak yemek çıkaracak mobil mutfağımızı bünyemize katıp olası afetler için hazır duruma getirdik. Kızılay’ımızı en iyi şekilde tüm alanlarda temsil ettik.

Türk Kızılay’ı Karşıyaka Şubesi olarak tek gerçeğimiz siz halkımızın katkılarıyla, gönül bağıyla, el ele tutuşarak oluşturduğumuz yardım zincirini daha da büyütmek ve daha fazla insanımıza yardım edebilmektir.

Bu sebeple fedakârca emeği geçen herkese teşekkür eder saygılarımı sunarım.”

Tören sonunda Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, Karşıyaka Belediye Başkan Vekili Muammer Gezginci, Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Yurdabekci, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mehtap Gemici ve Okul Müdürü Sibel Özer’e plaket ve birer demet çiçek verildi.

Editör: TE Bilişim