Kadın başkanlarla neler değişecek? Kadın başkanlarla neler değişecek?
  Edinilen bilgiye göre, ilçe merkezine 13 kilometre mesafedeki Beydili ile 20 kilometre mesafedeki Sipahili köyü arasındaki Karadere mevkisinde dün 17.30 sularında çıkan yangın kısmen kontrol altına alınırken bir tepede yeniden yükselen alevlere yangın uçağı ve helikopterlerle müdahale devam ediyor. Gerek yanan alana gerekse söndürülen alandaki soğutma çalışmalarına ise 4 uçak, 3 helikopter, Konya, Isparta, Burdur, Antalya, Alanya, Mersin ve ilçelerinden gelen yaklaşık 100 adet arazöz ve su tanklar ile 200 orman işçisi, 20 muhafaza memuru, 60 teknik eleman katıldığı öğrenildi. Çıkan yangında ise şuana kadar yaklaşık 100 hektar ormanlık alan ile köy mezarlığının zarar gördüğü bildirildi.
Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, yaptığı açıklamada, dün başlayan yangına arazözler ve itfaiyelerle müdahaleye başlandığını kaydetti. Alanın kurak ve sarp arazi olması nedeniyle yangının kısa sürede büyüdüğünü ifade eden Günel, gece olması nedeniyle uçak ve helikopterlerin müdahale edilemediğini, gündüz olmasıyla birlikte havadan da müdahalenin yapılmaya başlandığını belirtti. Müdahalenin devam ettiğini vurgulayan Günel, büyük bir kısımda yangının kontrol altına alındığını, az bir kısımda devam ettiğini, yapılan çalışmalarla da yangının tamamen kontrol altına alınacağını söyledi.
Öte yandan tedbir amacıyla köylerdeki vatandaşlar tahliye edilirken, bazı vatandaşların evlerini terk etmediği gözlendi. 
Evini terk etmeyen Yusuf Keben isimli vatandaş, yangının evlerine sıçrama tehlikesi nedeniyle yapılan uyarılara rağmen evini terk etmediğini, yapılan müdahalelerle de yangının evlere sıçramadığını söyledi. 

İzmir haber

Editör: TE Bilişim