Kış lastiği zorunluluğu 1 Nisan'da bitiyor Kış lastiği zorunluluğu 1 Nisan'da bitiyor
  Edinilen bilgiye göre, Cengiz Aslan yönetimindeki 34 ZV 9086 plakalı çekici ve 34 YJ 5339 dorseli LPG yüklü TIR, Perşembe ilçesi Ramadanlar köyü mevkisinde virajı alamayarak yan yattı. Kazada hafif şekilde yaralanan şoför Cengiz Aslan Ordu Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, tanker de bulunan gaz bir anda etrafa yayılmaya başladı. Trafik ekipleri Perşembe-Fatsa sahil yolunu trafiğe kapatırken gazın çevreye yayılması sebebiyle güvenlik ekipleri çevrede bulunan tüm konut ve işyerlerinin elektriğini kesti. Kaza noktasında bulunan bir restoran tedbir amaçlı boşaltıldı.
Tankerin bulunduğu alana kimse yaklaştırılmazken, tankere ancak içindeki gaz tamamen boşaldıktan sonra yaklaşılacağı belirtildi. Yetkililer, tankerin içindeki gazın yaklaşık 14 saatte boşalabileceğini ifade ettiler.
Kaza hakkında konuşan Perşembe Kaymakamı Abdullah Küçük, “Bugün saat 13.30 sıralarında bir LPG firmasına ait tanker trafik kazsı yaptı. Yoğun bir şekilde gaz sızıntısı oluştu. Hemen sıcağı sıcağına olaya müdahale ettik. Yolun trafiğe kapatılmasını sağladık. İtfaiye, sağlık, jandarma ve polis ekipleri olaya müdahale ediyor. Şu anda 20 tonluk LPG sızıntısı var. Bu çok büyük bir miktardır. Yetkililer gece yarısından önce olmamak üzere, yarın sabaha kadar gaz sızıntısı devam edebileceğini ifade ettiler” dedi.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İzmir haberleri

Editör: TE Bilişim