Fahiş Fiyatlara Dur Demek İçin Restoran ve Kafeleri Boykot Edecekler Fahiş Fiyatlara Dur Demek İçin Restoran ve Kafeleri Boykot Edecekler
  Türkiye’de nesli tükenmekte olan küçük akbabaları koruma amaçlı olarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Kuzey Doğa Derneği’nin ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında özel yöntemlerle yakalanan ‘küçük akbaba’lara uydu vericisi takıldı. Son uydusu takılan akbaba, Iğdır Vali Yardımcısı Hacı Uzguc, ve Orman ve Su İşleri Müdür Mete Türkoğlu ve Kuzey Doğa Derneği Bilim Koordinatörü Uzman Biyolog Emrah Cobar katılımı ile doğaya bırakıldı.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kuzey Doğa Derneği Bilim Koordinatörü Uzman Biyolog Emrah Çobar, akbabalara takılan bu uydu vericileri sayesinde nesli tükenmekte olan akbabaların Afrika’ya göç esnasında hangi güzergahları kullandığı, üreme şekli, beslenmeleri takip edileceğini belirtti. Cobar, “1. uydu vericisi takılan Akbabaya, ARAS TR 01, 2. uydu vericisi takılan Akbaba: ARPAÇAY TR02, 3. uydu vericisi takılan Akbaba: IĞDIR TR 03 numarasıyla doğaya salındı. İlk olarak yakalanan, uydu vericisi takılan ve ARAS ismi verilen TR 01 numarasıyla 19 Nisan 2012 tarihinde, doğaya salınan Akbabanın doğaya bırakıldıktan sonra üç gün içerisinde Iğdır, Ermenistan sınırı ve Kars dolayları olmak üzere 305 kilometre yol katlettiği ve doğaya salındığı nokta dolaylarına geldiği uydu vericisi tarafından belirlenmiştir” dedi.

İzmir haber

Editör: TE Bilişim