Influencer Olmak Artık Hayal Influencer Olmak Artık Hayal
Erken seçime dair yapılan çeşitli yorumların yanı sıra,  kimlerin aday olacağı da çokça konuşuluyor. Medya Takip Merkezi’nin (MTM) sosyal medya izleme ve ölçümleme uygulaması DigiLUP, cumhurbaşkanlığı için kulislerde konuşulan isimlerin sosyal medyadaki yerini araştırdı. İşte detaylar…
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin erken seçim çıkışıyla birlikte tüm gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gelecek açıklamaya çevrildi. Erdoğan ve Bahçeli arasında gerçekleşen yarım saatlik görüşmeden sonra Erdoğan, erken seçim tarihini 24 Haziran 2018 olarak açıkladı.
Sosyal medyada en çok konuşulan aday Recep Tayyip Erdoğan oldu
 
Siyasetten ekonomiye tüm alanlarda büyük değişimlere sebep olan erken seçim kararı, sosyal medyanın da gündemindeydi. MTM’nin sosyal medya ölçümleme servisi DigiLUP’ın araştırmasına göre son bir haftada Erdoğan ile ilgili 1 milyon 667 bini aşkın ileti paylaşıldı. CHP lideri Kılıçdaroğlu ise 598 bini aşan ileti sayısı ile ikinci sırada yer aldı.

İyi Parti lideri Meral Akşener’in aday olup olmayacağı tartışılırken CHP’den son dakika gelen milletvekili transferi ile Akşener’in adaylığı kesinleşti. Sosyal medyanın üçüncü en çok konuşulan aday ismi olan Akşener hakkında, 370 bine yakın ileti tespit edildi. Tartışmalı isimlerden olan ve son günlerin en çok konuşulan aday isimlerinden Abdullah Gül, 250 bine yakın ileti sayısı ile dördüncü sırada yer aldı. Listenin sürpriz ismi ise Levent Gültekin oldu. 


Editör: TE Bilişim