AFAD Kar Nöbetinde

Yoğun kar yağışının vatandaşlara zor anlar yaşattığı son günlerde AFAD ekipleri zor durumda kalanlara yardım ulaştırmaya devam ediyor.

Kuveytli Yazardan Türkiye'ye ve Atatürk'e Saldırı! Kuveytli Yazardan Türkiye'ye ve Atatürk'e Saldırı!

AFAD arama kurtarma ekipleri dün gece de Osmaniye, Muş, Bursa, Ankara ve Tokat’ta kar nedeniyle mahsur kalan vatandaşlarımızın imdadına yetişti.

Osmaniye’de 800 kişi mahsur kaldı

Osmaniye’de Zorkun yaylasına kar görmek için çıkan bazı sürücüler, yoğun kar yağışı nedeniyle dönüş yolunda zorluk yaşadı. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye AFAD, İl Özel İdare, belediye, UMKE, 112 Acil Servis ve jandarma ekipleri sevk edildi.

AFAD ekipleri 2 noktada kurtarma operasyonu gerçekleştirdi. İlk noktada yaklaşık 180, ikinci noktada ise 120 araçta toplamda yaklaşık 800 kişi kurtarıldı.

AFAD ekipleri daha sonra iş makinaları yardımıyla Zorkun yaylasının zirve noktasına kadar giderek hala dönüş yapmayan araç sürücülerini uyardı ve dönüş yapmalarını sağladı.

Dönüş yolunda yolda kalmış 2 aracın şoförü de araçlara alındı. Uçuruma düşmek üzere olan bir başka araç da halat yardımıyla çekilerek yola devam etmesi sağlandı.

Muş’ta yolda mahsur kalan 75 kişi kurtarıldı

Muş'un Hasköy ilçesinde kar nedeniyle ulaşıma kapanan yolda mahsur kalan 75 kişi, AFAD, jandarma ve Karayolları ekipleri tarafından kurtarıldı.

Ekipleri, görüş mesafesinin yer yer 3 metreye düştüğü bölgeye varabilmek için uzun uğraş verdi.

Yaklaşık 5 saatlik çalışmanın ardından ekipler 8 minibüs, 5 otomobil ile 2 kamyonette mahsur kalan 75 kişiye ulaşarak iş makinesiyle yolu ulaşıma açtı.

Bursa’da yaralı vatandaş kurtarıldı

Bursa’da ise İstanbul'dan gelen ve Orhangazi'ye bağlı Mahmudiye Mahallesi'ndeki dağlık alanda yürüyüş yapan 19 kişilik gruptan Cavidan Alşak'ın (51) ayağı kırıldı.

Grubun diğer üyeleri, yoğun kar yağışı ve tipinin bulunduğu bölgede Alşak'ı yakınlardaki bir barakaya taşıyarak yetkililerden yardım istedi.

Bölgeye çok sayıda jandarma, 112 Acil Servis, AFAD, UMKE, Asil Çelik Arama Kurtarma, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ve Nilüfer Arama Kurtarma (NAK) ekipleri sevk edildi.

Verilen konum üzerine harekete geçen ekipler, yaklaşık 4,5 saatte grubun yanına ulaşabildi. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi olay yerinde yapılan Alşak, bir traktörle Mahmudiye Mahallesi'ne taşındı.

Tokat’ta 4 kişi yaylada mahsur kaldı

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde kar ve tipi nedeniyle yaylada mahsur kalan 4 kişiden biri hayatını kaybetti, 3'ü kurtarıldı.

İlçeye bağlı Karacaağaç köyü yakınlarındaki bir yaylaya giden 4 kişi, dün gece saatlerinde kar ve tipi dolayısıyla mahsur kaldı.

Kısa sürede harekete geçen AFAD, İl Özel İdaresi, ve jandarma ekipleri, yoğun kar yağışı nedeniyle bölgeye ulaşmakta güçlük yaşadı.

Jandarma komando ekipleri ve köylüler, Hazım Yıldız'ın cesedini, Engin Pamuk, Fikri Güler ve Yüksel Güzelel'i de Yuvacık köyü Kışlaoğlu mahallesi kırsalında buldu.

Ekiplerin çalışmasıyla, Pamuk, Güzelel ve Güler ambulansla Reşadiye Devlet Hastanesine kaldırıldı.

3 kişinin jandarmaya verdikleri bilgide tavuk yediklerini ve Yıldız'ın uyanamadığını söyledikleri belirtildi.

Ankara’da 7 kişi İdris Dağı’nda mahsur kaldı

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde otomobillerinin kara saplanması sonucu mahsur kalan 7 kişi, belediye ekiplerince kurtarıldı.

Yeşildere Mahallesi'ndeki 1940 rakımlı İdris Dağı'na çıkan 7 kişi, araçlarının kara saplanması sonucu mahsur kaldı.  

Grubun durumu mahalle sakinlerine bildirmesi üzerine olay yerine çok sayıda belediye, sağlık ve AFAD ekibi sevk edildi.

5 saatlik çalışmanın ardından gruba ulaşıldı. Ambulansta müdahale edilen 7 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kaynak: Afet Ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı

Editör: TE Bilişim