Pazartesi herkes  gibi bende Binali Yıldırım’ın İzmir projelerini izlemek ve bilgi almak için Kaya Oteldeydim. Eminim bütün  İzmir’liler bu projeleri merak ediyordu. Çünkü, karşılarında Cumhuriyet tarihinin en başarılı Ulaştırma Bakanı vardı. Mutlaka projeleri de en başarılısı olmalıydı.

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki ben projeleri  çok beğendim.  İzmir’de yaşayan , nefes alan birisi olarak heyecanlandım açıkçası… Tabii salonda ki coşkuda görülmeye değerdi.

Bütün bu projelerin tamamlanması benim kanaatime göre 10 yıllık bir süreyi bulur. Ama Binali Yıldırım ne kadar zamanda yapacak onu bilemiyorum tabii.

Buradan anlaşılan Binali Yıldırım dersine iyi çalışmış. İzmir’in eksiklerini çok iyi analiz etmiş ve çözüm yollarını, ayrıntılarını iyi kavramış.  Bu çalışma onun yüzündeki heyecandan da okunuyordu zaten.

Toplam projelerin maliyetlerinin 65 milyar olması, bu maliyetin 15 milyarlık kısmının büyükşehir belediyesi  bütçesinden, kalan 50 milyarlık kısmının merkezi hükümetle beraber yapılması ayrıca büyük bir şans. Tabii insan burada şu soruyu sormadan geçemiyor.

Özellikle akıllı telefonlara indirilen uygulama ile bulunduğunuz yerdeki projeleri görebilecek ve bu projelere yorum ve fikir yazabilmek çok güzel... Katılımcı projeler bu olsa gerek...

Madem merkezi hükümet bu kadar destek olacak mevcut belediye başkanına neden destek olmadı. Bu soruyu da sordum ve aldığım cevap enteresandı. Bize bu  ve bunun gibi projelerle kimse gelmedi. Ayrıca teklif edilseydi tabi ki yapardık. Mesela İzban’ı ele alın hükümet olarak 1 milyar liraya yakın yatırım yaptık cevabını aldım.

İzmir’in en önemli sorunlarından bir tanesi çevresinde ki komşu illere verilen teşviklerin İzmir’e verilmemesi. Geçenlerde Binalı Yıldırım da bu konudan şikayet etti. Bu sorunda yatırımcının İzmir’den kaçmasına ve İşsizliğin artmasına ve doğal olarak ta ekonominin zayıflamasına neden oluyor.

Bu projeler tamamlandıktan sonra 170 bin İzmir’li ye iş imkanı sağlanmış olacak ki bu inanılmaz bir şey.  Ulaşım sorunu, tarım, turizm,  alt yapı, çöp, tarihi değerler, işsizlik, kentsel dönüşüm… her şey için mükemmel projeler yapılmış.  Bu projeler İzmir’i uçurur.

Ben şunu söylüyorum. İzmir şu anki durumunu yorgun, düzensiz,  işsiz, adeta Anadolu köy havasını hak etmiyor. Ancak kabahat kimde derseniz sadece yerel yönetimde değil merkezi yönetim yani hükümette İzmir’i kenara atmış vaziyette.

30 Mart seçimlerini kim kazanırsa kazansın bu projeler İzmir ve İzmir halkı için yapılmalıdır. Bunun için bahsedilen yatırım desteğini hükümetin İzmir’e vermesi gerekir.

İZMİR DAHA FAZLA ZAMAN KAYBETMEMELİ…


PORJENİN VİDEOSUN BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...