Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül
 PTT Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği ve Torbalı Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı yarışmada Türkiye’nin her ilinden 66 erkek ve 36 kadın yarışmacı dereceye girebilmek için ter döktü.
PTT Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği 45. Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması’nın Türkiye finaline, Torbalı Belediyesi ev sahipliği yaptı. PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, Torbalı Kaymakamı Aydın Memük ve Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in de katıldığı yarışma, oldukça sıcak bir havada gerçekleşti. Çok sayıda vatandaşın takip ettiği yarışmada erkek sporcular 10 kilometrelik bir parkurda mücadele ederken kadın sporcular 5 kilometre yürüdü. Erkeklerde ilk 10, kadınlarda ise ilk 6’ya giren sporcular Ankara’da kampa alınacak. Kamp sonunda belirlenecek olan 5 erkek ve 3 kadın sporcu 45.Balkan Ülkeleri Yürüyüş Yarışması’nda Türkiye’yi temsil edecek.
“HER ORGANİZASYONU BAŞARABİLİRİZ”
Yarışma başlamadan önce alanda bulunanlara hitaben bir konuşma yapan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, böylesi değerli bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyduklarını ifade etti. Torbalı’nın tarım, sanayi ve turizm potansiyeliyle dikkatleri üzerine çeken bir ilçe olduğuna değinen Başkan Görmez, “Bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapmak bizim için de önemli bir fırsat. Torbalı’nın tanıtımı ve bilinirliği adına büyük bir imkân. Torbalı, Türkiye Kurumlar Vergisi sıralamasında, ihracatta, konutta, sanayileşmede hep zirvelerde yer alan bir ilçemiz. Son yıllarda kültürel ve sportif faaliyetlerde de müthiş bir ivme yakaladık. Torbalı Belediyesi olarak ekibimizle, imkanlarımızla her tür ulusal organizasyona ev sahipliği yapmaya her zaman hazırız” dedi.
Büyük bir centilmenlik içinde geçen yarışmada kadınlarda; Yeliz Ayyıldız birinci, Gülşen Eser ikinci, Nermin Aslanoğlu ise üçüncü oldu. Erkekler kategorisinde ise Hanifi Çobanoğlu birinci, Nazif Gizlenmiş ikinci ve Erdem Vural ise üçüncü oldu.

Editör: TE Bilişim