Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül
Olay, Aliağa ilçesinin Karakuzu mahallesinde meydana geldi. 4 Mayıs’ta evinin önünde oynarken kaybolan ve AFAD, jandarma, polis ile vatandaşların arama çalışmaları sonucu bir hafta sonra derede cesedi bulunan 6 yaşındaki İbrahim’in cenazesi, İzmir Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsinin ardından evine getirilerek helallik alındı. 
Ailenin acılı olduğu görülürken, 6 gündür kaybolduğu bölgeyi didik didik arayan mahalle halkı ve yakınları da acılı aileye taziye ziyaretinde bulundu. Evinin önünden helallik alınmasının ardından çocuğun cenazesi Karakuzu Camisine getirildi. Cenaze törenine Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. İlçe müftülüğünde görevli Vaiz Ahmet Öztürk tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Akçay’ın cenazesi Karakuzu mezarlığında toprağa verildi.

İLK TESPİT AÇLIKTAN DONARAK ÖLDÜ
Aliağa ilçesinin Karakuzu mahallesinde dedesiyle beraber yaşayan 6 yaşındaki zihinsel engelli İbrahim Akçay, altı gün önce evlerinin önünde oynarken kaybolmuştu. İbrahim'i bulmak için AFAD, jandarma, polisler ile vatandaşlar arama çalışmalarını sürdürdü. Akçay’ın cenazesi mahalle yakınlarındaki derede bulundu. İbrahim Akçay’ın, ön otopsi raporuna göre açlık ve donarak öldüğü tespit edilmişti.
Editör: TE Bilişim