13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı 13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı
Konak bölgesinde seçim turuna çıkan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, güne Göztepe Spor Kulübü’nü ziyaret ederek başladı. Kulüp Başkanı Hüseyin Altınbaş tarafından karşılanan Yıldırım, 15 bin kişilik stadın yapılacağı Gürsel Aksel Stadyumu’na gezdi. Kendisine özel hazırlanan formayı giyen Yıldırım, Doğan Can’ın koruduğu kaleye 4 penaltı attı, ikisini golle sonuçlandırdı. Göztepe Başkanı Hüseyin Altınbaş’ın, "En iyi transferimiz sizsiniz" dediği Yıldırım, bu sözlere "30 Mart'ta golü atacağız" şeklinde yanıt verdi. Yıldırım, spor kulübünün anı defterini de imzaladı.
GÖZTEPE STADI'NA İHALE MÜJDESİ
1925’de kurulan ve geçmiş hafızası çok güçlü olan kulübün birçok başarıya imza attığını ancak kulübün bugün bulunduğu yeri hak etmediğini söyleyen Yıldırım, takımın önce PTT birinci lige ardından Süper Lig'e çıkması gerektiğini dile getirdi. Yıldırım, “Göztepe’nin süper Lig'e çıkması aynı zamanda İzmir’in Süper Lig'e çıkmasıdır” dedi. Her zaman spora ve kulüplere destek noktasında olumlu adımlar attıklarını, kulüp ziyaretine de boş gelmediklerini ifade eden Yıldırım, 15 bin seyirci kapasiteli Göztepe Stadı’nın ihalesinin yapıldığı müjdesini verdi.

“İLKLERİN KENTİ YAPMAK BOYNUMUZUN BORCU”
Karşıyaka’ya da 15 bin kişilik stat yapılacağını, 80-100 bin kişilik Atatürk Stadı’nın büyük maçlarda ortak kullanılacağını belirten Yıldırım, Göztepe Stadı’nın 50-60 milyon liralık proje olduğunu, hükümetin de gerekli katkıyı sağladığını söyledi. Kulüplerin şehrin moral değerleri ile yakın ilişkisi olduğunu, kentteki karamsarlığın kulüplere de yansıdığına dikkati çeken Yıldırım, “İzmir’in moral değerlerini yükseltmek, kente ilklerin şehri olma özelliğini kazandırmak boynumuzun borcu” diye konuştu. 
Statların yapımı ile ilgili dava açılacağı yönündeki söylemleri de eleştiren Yıldırım, “İzmir artık davalardan çok çekti. En iyisini yapalım bulalım derken bir şey yapılmıyor. Benim tavsiyem bunu engelleyecek girişim içerisinde bulunmasınlar. Yaparlarsa Göztepe taraftarı bunu bir tarafa not edecektir”dedi.

“STADIN TEMELİNİ HEP BİRLİKTE YAPACAĞIZ”
İzmir futbolunun çok daha ileri noktalarda olması gerektiğini şehrin tüm paydaşlarla buna sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, kendilerinin buna hazır olduğunu ifade etti. Yıldırım, stadın temelini hep birlikte atacaklarını kaydetti. Basın mensuplarının Göztepe Stadı’nın yapılmasının ardından trafik sıkıntısı yaşatıp yaşatmayacağı yönündeki soruya ise Yıldırım, şu yanıtı verdi: “Maç günleri dünyanın her yerinde trafik problemi vardır. Her nimetin bir külfeti olur. Şehir dışına olimpiyat stadı yaptık olay oldu. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş hepsi İstanbul’un kalbinde. Bütün arenalar şehrin kalbindedir. O halde arabaları da şehrin dışına çıkaralım. Sızlanmakla iş olmaz. Çözüm üretmek gerek. Trafiğe yol kalmamış, yeterli otopark yok. Şehrin araba depoları olması lazım. İzmir’de toplu ulaşım yok. Yollar park olarak kullanılmaz. Adnan Menderes Havalimanı’ndaki kapalı otopark tüm İzmir’in kapalı otoparklarından fazla.”

MİNİKLERLE FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ
İzmir Spor Gücü Vakfı Başkanı Tuğrul Yemişçi, Karşıyaka ve Göztepe’ye yapılacak statlara hükümetin, özellikle de Binali Yıldırım’ın çok destek verdiğini belirtti. Göztepe Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Altınbaş ise, takımın önce birinci lige ardından da Süper Lig'e çıkacağını kendilerine destek verdikleri için Yıldırım’a teşekkür etti. Göztepe Müzesi'ni de gezen Binali Yıldırım’a kulübün başarıları hakkında bilgi verildi. 35 numaralı Binali Yıldırım yazılı forma giydirilen Yıldırım, spor kulübünün minik futbolcuları ile de fotoğraf çektirdi.
Editör: TE Bilişim