Cemil Tugay; İzmir'i Kazandık Cemil Tugay; İzmir'i Kazandık
 AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, AK Parti İzmir İl Başkanlığı binası önünde düzenlenen mitingle seçim çalışmalarının startını verdi.

Mitinge katılan binlerce partili sloganlar atarak Yıldırım’a destek verdi. Partililerin taşıdığı “Adamın hası Binali diğerleri Cinali” ve “İzmir artık çift kale İzmir 3-0 önde” yazılı pankartlar ise dikkat çekti.

Eşi Semiha Yıldırım’ın da katıldığı mitingde halkı selamlayan Yıldırım, “İzmir’in saygı değer güzel insanları, değerli yol arkadaşlarım. Hepinizi bu güzel İzmir akşamında sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Bugün İzmir bambaşka bir coşkuyu yaşıyor.

Bugün İzmir bambaşka bir günle ayağa kalkıyor. Hatırlayalım, yıl 2007, 2007’de ikinci AK Parti iktidarında yerel seçimlerden sonra İzmir’de projeleri birer birer hayata geçirirken İzmirli hemşerilerimle daha fazla tanışma fırsatım oldu

o günden sonra her gelişimde bu bakan İzmir’e milletvekili adayı olsun dediniz. İzmirliler bunu gün geçtikçe daha yüksek sesle söylemeye başladılar. Şafak 84. 30 Mart İzmir için önemli. Size sözüm var siyaset eşit hizmettir gerisi teferruattır” dedi.


ÜÇ ‘S’ KURALI

İzmir için 35 proje diyeli 2,5 yıl olduğunu kaydeden Yıldırım, “Çok güçlü destek verdiniz. Milletvekillerimizle bizle tam güvendiniz. İzmir’in milletvekili Türkiye’nin bakanı yaptınız. Biz de sözümüzde durduk, 35 projenin 17’sini hayata geçirdik” dedi. 

Bu sırada ‘Kıskanlar çatlasın’ sloganlarına cevap veren Yıldırım, “Kimse çatlamasın biz Yaradan’dan ötürü yaradılanı seviyoruz. Bizim işimiz sevgi, saygı ve samimiyettir. Bu üç ‘S’ üzerinde İzmir’i marka şehir yapacağız” diye konuştu.

“Yolların kralı” sloganlarına da cevap veren Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

“Yolların kralı yok yolların kuralı var. Yolları böldük hayatları birleştirdik. Yolları böldük milleti birleştirdik.

Aşık Veysel ‘Uzun ince bir yoldayım gidiyorum gündüz gece’ derdi. 11 yıllık iktidarımız döneminde uzun ince yolları hayatı kolay yaşamak için uzun duble yollara çevirdik.

Türkiye’nin doğusundan batısına kuzeyinden güneyine bölünmüş yollarla donattık. Bilişimde iletişimde Türkiye’yi Afrika seviyesinden aldık Avrupa’nın 5 ülkesi arasında soktuk.

Dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere dönüştürerek bu günlere geldik. Dağları deldik, Ferhat olduk Şirin’e ulaşmak için çalıştık çalıştık çalıştık. 

Yeni bir sayfa açıyoruz bu sayfa İzmir’in yerelde kalkınmasının başlangıcıdır. İzmir’i husumet ve hamasetle değil sevgi saygı dayanışmayla yöneteceğiz. Boş laflara karnımız tok.

İzmir Türkiye’nin 3., 5. şehri değil 2. şehri olmayı hak ediyor. İzmir’in seçimi sadece İzmir’i değil Ege’yi Türkiye’yi ilgilendiriyor. 30 Mart’ta yerel hizmette AK Parti ak farkını bu şehre getireceğiz.”


“BEN DEĞİL BİZ”

Siyasetin ekip işi olduğunu belirten Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: 

“11 yıldır siyaset hayatımızda çalışmalarımızda hiçbir zaman ‘ben’ demedim hep ‘biz’ dedim. Biz bir ekibiz. Beraber çalıştık beraber ürettik.

Çünkü bizim bu ülke için çalışan bir liderimiz var. İzmirlilerin güvenine mazhar olursak İzmir’e şunu vaad ediyoruz; İzmir’de bir olacağız, beraber olacağız. 4 milyonluk İzmir’de sahildeki, kırsal kesimdeki, zengini, fakiri demeden 12 bin kilometrekarede İzmir’de herkesi kucaklayacağız.

Öyle bir ekip olacağız ki ilçe başkanları bir tarafa belediye başkanları bir tarafa değil hep aynı yönde giden kucağını, kapısını İzmirliye açan yerel yönetim anlayışını İzmir’de hakim kılacağız.

İzmir’in tüm paydaşlarıyla ortak hareket etmek siyaset yerine hizmet diyerek bu yola çıktı. Bu prensipten zerre kadar vazgeçmeyeceğiz.” 


“İZMİR KAPLUMBAĞA HIZIYLA HİZMETİ HAK ETMİYOR”

İzmir’in haketmediği bir hizmet gördüğünü ifade eden Yıldırım, “Bugün bir başlangıç söylenecek söz şudur; bu şehir bunları haketmiyor. Kaplumbağa hızıyla ilerlemeyi haketmiyor.

İzmir’in kaplumbağa hızıyla gitmesine son verecek Yıldırım hızıyla hizmet edeceğiz. Üç şey çok önemli. Sevgi samimiyet ve saygı. Sevmek her şeydir. Her şey sevmekle başlar.

Samimiyet çok önemlidir. İğreti davranış içinde olmayacağız.

Neysek o olacağız. Söyleyeceklerimiz yaptıklarımız olacak yapmadığımız yapmayacağımız hiçbir şeyi söylemeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Muhalefete de seslenen Yıldırım, “İzmir için ne yapacağımızı merak edenler varsa 11 yıla Türkiye’ye Iğdır’a, Hakkari’ye, Adana’ya, Erzincan’a, Manisa’ya, Mardin’e baksınlar.

Gelsinler İzmir’e baksınlar. 3. ilkemiz, saygı olacak. Saygı her şeyin üstündedir. Birbirimize saygı göstererek birbirimizi olduğu gibi kabul edeceğiz.

Tercihlerimiz, görüşlerimiz farklı olabilir ama gözümüzden akan yaş, gülümsememiz aynıdır. Farklılıklarımız değişik ortak yanlarımızı öne plana çıkaracağız.

Empati yapacağız ve İzmir’i daha büyük yapmak için var gücümüzle arkadaşlarımızla birlikte gece gündüz demeden çalışacağız. Söz veriyorum, 84 günümüz var 12 bin kilometre kare İzmir topraklarında 30 ilçemizde 60’tan fazla beldemizde bin 500’e yakın mahallemizde her hemşerimize ulaşacağız.

Projelerimizi anlatacağız. Misafir olacağız az konuşacak çok dinleyecek ve özlemleri hep beraber gidereceğiz.

Bu coşkunuz bize güç ve kuvvet veriyor. Bu heyecan dayanışmayla başarıyı birlikte yakalayacağız. Sizlerle gurur duyuyoruz. Daha önümüzde yapacak çok işimiz var” diye konuştu.


AK Parti İl Başkanı Ömer cihat Akay ise, “Dağları delen yolları bölen ama Türkiye’yi birleştiren Bakanımız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayımız.

Ne kadar onurlansak ne kadar mutlu olsak azdır. 2014’ün bizlere başarı, mutluluk ve zaferler getireceğine yürekten inanıyorum. Bu yolda sizlerle beraber yürüdüğüm için çok mutluyum” dedi.
Editör: TE Bilişim