Türk Kızılay İzmir İl Merkezi Günlük 2000 Kişiye İftar Veriyor. Türk Kızılay İzmir İl Merkezi Günlük 2000 Kişiye İftar Veriyor.
 Festivale katılan İzmirliler birbirinden eğlenceli etkinlikler ve halk oyunları gösterileri eşliğinde unutulmayacak bir festivale tanıklık ederken düzenlenen yarışmayla Belenbaşı’nın en iyi kirazını ve festival ağasını seçti. 
Buca'nın Belenbaşı Köyü'nde 'Yörük Kültürünü Tanıtma ve Kiraz Şenliği' binlerce İzmirli'nin katılımıyla yapıldı. Bu yıl 12’cisi düzenlenen festival Belenbaşı köyü girişinden kortej yürüyüşü ile başladı. Bölge halkının yörük kültürünün izleriyle ürettiği ürünlerin satışa sunduğu organik pazarı birbirinden doyumsuz yöresel tadlara ve göz alıcı kirazlara mekan oldu.
Festival açılış törenine Buca Belediyesi Başkan Vekili Murat Işık,CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, Bornova Ziraat Odası Başkanı Cengiz Derici ve çok sayıda davetli katıldı. Geçtiğimiz yıllarda festival kapsamında düzenlenen konserler bu yıl, yaşanan terör olayları nedeniyle programda yer almazken, halk dansları gösterileri ile yörüklerin kız alma merasimini anlatan tiyatral gösteri büyük beğeni kazandı.
Festivalde ayrıca geleneksel hale gelen ‘festival ağası’ seçimi yapıldı. 12. Belenbaşı Yörük Kültürünü Tanıtma ve Kiraz Festivali’nin festival ağası Celal Balcı oldu.
Belenbaşı’nın en iyi kirazının da belirlenip, üreticisinin ödüllendirildiği festivalde Mustafa İlhan’ın mahsülü en iyi kiraz seçildi. Yarışmada ikinciliği Ahmet Kınacı’nın üçüncülüğü ise Bayram Ali İlhan’ın ürünü kazandı.
Yörük Kültürü'nü Tanıtma ve Kiraz Festivali'nde on binler, tiyatral gösteriler, söyleşiler ve etkinliklerle coşarken, organik pazarda köylüler tarafından satışa sunulan sebze meyve ve özel üretim yemeklerden alabilmek için birbiriyle yarıştı.
Editör: TE Bilişim