Türk Kızılay İzmir İl Merkezi Günlük 2000 Kişiye İftar Veriyor. Türk Kızılay İzmir İl Merkezi Günlük 2000 Kişiye İftar Veriyor.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yönetiminde gerçekleşen mayıs ayının ilk meclis oturumunda gündem, 41 mahallede yaşanan su kesintisi oldu. Yaklaşık bir hafta süren su krizi nedeniyle İzmirlilerin mağdur olduğunu dile getiren AK Parti grubu İZSU’nun bu ayki faturalarda yüzde 25 indirim uygulamasını istedi. AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, “Vatandaşlarımız dört haftalık sürede bir hafta hizmet alamadı. O halde halkımız adına su faturalarında bu ay yüzde 25 indirim yapılmasını talep ediyoruz. Faturalarında dört haftalık kullanım bedeli ve atık parası ödeyen halkımız, bu hizmeti dörtte üç oranında yani, sadece üç hafta üzerinden almıştır. Bir hafta boyunca susuz kalan vatandaşlarımıza özür olarak indirim imkanı tanınmalıdır. İZSU’nun bundan sonraki süreçte daha dikkatli olmasını ve benzer sorunun yaşanmamasını diliyoruz” dedi. Mecliste, "arsa mağdurları" olarak bilinen vatandaşların protestosu da gündeme geldi.

"16 YIL SONRA BİLETE, 40 YIL SONRA TANKERE MAHKUM ETTİNİZ"
Üç ilçede toplam altı gün süresince yaşanan su kesintisi ile ilgili konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, vatandaşların evlerine tankerlerle su taşımasına ilişkin “Altyapı çalışmaları nedeniyle halkımız adeta eziyet, zulüm yaşadı. Günlerdir yaşanan su kesintileri nedeniyle vatandaşlarımız büyük sıkıntılar çekti. İzmirli hemşehrilerimiz 16 yıl sonra kağıt bilete, 16 yıl sonra da tankerle gelen suya mahkum edildi. Bu çalışmalar seçimden önce değil, seçimlerden sonra yapıldı. Üç ilçedeki bu altyapı çalışmaları nedeniyle vatandaşlarımız 6 gün boyunca susuzluk çekti. İzmir'in karşılaştığı bu tablo Afrika'yı aratmadı. Tankerlerin önünde adeta izdiham manzaraları yaşandı" diye konuştu.

"VATANDAŞLARA KİRLİ SU MU DAĞITILDI?"
İZSU Genel Müdürlüğü’nün vatandaşlara tankerler vasıtası ile dağıttığı suyun sağlıklı olup olmadığını soran Doğan, şöyle devam etti: “Halkımızın kendilerine kirli su dağıtıldığı yönündeki şikayetleri ve kaygıları var. Vatandaşlara dağıtılan bu suları içmeleri istendi. Geçmişte 'çeşmeden akan suyu gönül rahatlığı ile içebilirsiniz' demiştiniz. Keşke tankerlerle dağıtılan sular da içilebilecek olsaydı. Keşke İZSU halkımıza içilebilecek temiz su dağıtsaydı. Yaşanan bu manzara İZSU’nun koordinasyonsuzluğunun da göstergesi oldu."

"HESABINI BİZE SORMAYACAKSINIZ"
Öte yandan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da belediye sarayı önünde "arsa mağdurları" olarak da bilinen Balçova sakinlerinin eylemi ve çıkan arbedeyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kocaoğlu, BAMİD çatısı altında toplanan mağdurların avukatı Mustafa Kemal Turan’ın holdinglere ayrıcalık sağlandığı, Üçkuyular’daki mevcut semt pazarının bulunduğu arazi için Doğuş Holding’e imtiyaz tanındığı ile ilgili olarak kendisine ve belediyeye yöneltilen suçlamalara sert yanıt verdi. Kocaoğlu, “Bu makam ne CHP’nin, ne de Aziz Kocaoğlu’nun makamı. Burası İzmir’in, 4 milyon kişinin makamı. Balçova arsa mağdurları konusunda en büyük ilerlemeyi, planlamayı İzmir Büyükşehir Belediyesi sağlamıştır. Burada inşaat yapılabilecek her noktaya imar verdik. Sakıncalı alanlara inşaat için izin verme lüksümüz yok. Tapusuz vatandaşlara herhangi bir belediyenin arsa üretip hakkını verme yetkisi yok. Hazine arazisi verilecekse kanun yapılmalı. Bu konuda da TBMM yetkilidir. Belediyenin elinde olmayan bir yetkiden ötürü burada protesto ya da şov yapmaya kalkanlara destek olunmamalı. Doğuş arsası diye konuşulan yere 2,5 emsali İzmir Büyükşehir Belediyesi 12 senedir vermedi. Bu imar 1998 yılında Ahmet Piriştina döneminden önce verildi. Burada kazanılmış bir hak söz konusu. İzmir Büyükşehir Belediyesi ya da başkanı buraya bir imar vermemiştir. İmar değişikliği yapmamıştır. Bunu bilenler biliyor. Bilmezlikten gelenler duysun. Doğuş arsası denilen yerin imarının kimin tarafından verildiği malumdur. Buradaki emsalin hesabını bize sormayacaklar. Kim verdiyse, nasıl verdiyse ona soracaklar. Biz sadece vatandaşın kazanılmış hakkını ve gayrı menkulünü adaletle korumaya çalışıyoruz ve görevimizi yapıyoruz. Bu belediyenin önünde şov yapanlara destek olmak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yakışmıyor” dedi.

BADEM, TAPUSUNU İSTEDİ
Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem de Ödemiş’te mezbaha yanında yer alan 6 bin metrekarelik mevcut hayvan pazarının kurulu olduğu arazinin tapusunu istedi. Başkan Badem, Kocaoğlu’nun verdiği söz üzerine açtıkları davayı geri çektiklerini belirterek taleplerinin yerine getirmesi gerektiğini söyledi. Badem’e adaletli olduklarını söyleyen Kocaoğlu ise hizmetlerin devamı için alanın ilçe belediyesine tahsis edileceğini ifade ederek şöyle konuştu: “Hiçbir belediyenin işini aksatmak gibi bir lüksümüz yok. Burası İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uhdesinde olan bir alan, yanında da mezbaha var. Burası mevcut hayvan pazarının büyüme alanı olarak ayrılmış bir alan. Mezbahaya gerekli olan yeri de ayırdık. Burayı kendi gayrı menkulümüz olarak tutacağız, planlama biter bitmez Ödemiş Belediyesi’ne süresiz olarak tahsis edeceğiz. Biz Ödemiş Belediyesi’nin işini aksatmak durumunda değiliz. Burayı size tahsis edeceğiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi, her yeri parayla almıştır, her belediyeye de bedava yer vermiştir. Ben İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığını hakkaniyetle yapmaya çalışıyorum. Burası Ödemiş Belediyesi’ne verilecektir. Ancak, prosedür tamamlanmadan işlem yapamıyoruz. Sebze halinin yanındaki 7,5 dönüm yeri parayla almaya kalktık, 80 seferdir konuşuyoruz halen bitmedi. Burası sizin mülkünüz. Buraya şantiye yapmak üzere parayla alacağız. Ben bunu böyle yaptım mı? Ondan sonra belediyeye tapusuz verilmiş şekilde işiniz görülsün diye parasız tahsis edildi. Daha ne istiyorsunuz? Daha canımı mı vereyim? O tapu Ödemiş Belediyesi'ne geçmezse buraya hayvan pazarı kurulamıyor mu? İyi niyetle bu kenti yöneteceğiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yakışan da budur. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iyi niyeti hiçbir konuda, hiç kimse tarafından istismar edilmemeli.”
Editör: TE Bilişim