Türkiye’nin bilim kahramanları İzmir’de buluştu Türkiye’nin bilim kahramanları İzmir’de buluştu
 Konak Belediyesi Çocuk Senatosu üyeleri, barınaklarda kalan hayvanlara dikkat çekmek amacıyla Şopen Gazi Hayvan Barınağı'nı ziyaret etti. Ziyaret öncesinde Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ile buluşan minik senatörler, sokaklarda bakıma muhtaç çok sayıda hayvanın bulunduğunu ve büyüklerin gerekli duyarlılığı göstermesi gerektiğini belirtti. Çocuk senatörler her konuda kendilerine Başkan Tartan'ı örnek aldıklarını da söyledi. 
Çocuklara yanlarında götürmeleri için köpek maması veren Başkan Tartan, çocukları duyarlı davranışları nedeniyle kutladı ve şöyle konuştu: "Konak’ın gülen yüzünü en güzel çocuklar yansıtıyor. İçlerinde her zaman iyilik var ve kararlarını alırken de o iyilikle, temiz yürekleriyle hareket ediyorlar. Bir kez daha bizi gururlandıran bir karara imza attılar ve büyüklerine, sokak hayvanlarının yaşadıklarını, ilgiye muhtaç hallerini gösterdiler. Çocuklarımıza baktıkça, İzmir’in geleceğinin emin ellerde olduğunu düşünüyorum."
Başkan Tartan’la sohbet eden senatörler de, duygu ve düşüncelerini şöyle dile getirdi: "Sokağımızda, mahallemizde yaşayan hayvanlarla her zaman ilgileniyoruz. Konak Belediyesi’nin beslenme duraklarına su ve mama koyuyoruz. Ancak, bakıma muhtaç çok fazla hayvan var ve barınaklarda yaşıyorlar. Biz oradaki hayvanlara da yardım etmek ve büyüklerimize bunu hatırlatmak istedik."

İzmir Haberleri
Editör: TE Bilişim