Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü
Geçtiğimiz yıl Ocak ve Haziran ayları arasında 6 milyon 121 bin 164 yolcu taşınırken, bu yılın aynı zaman dilimi içerisinde 6 milyon 749 bin 230 yolcu deniz yolunu tercih etti. 
İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, yolcu sayısında iki dönem arasında yaşanan %10.3’lük artışın sevindirici olduğunu, şehir trafiğinde yolculuk yapmak istemeyenlerin deniz yolunu tercih ettiğini söyledi. İzmirlilerin deniz ulaşımını tercih etmesinin memnuniyet verici olduğunu belirten Öztürk, bu noktada körfezde yolcu ve araç taşımacılığı yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZDENİZ A.Ş’nin getirdiği önlemler sayesinde bu artışın yaşandığına dikkat çekti.
İzmir Körfezi’nde yolcu taşımacılığı yapacak olan yeni gemilerin 2014 yılı Ocak ayından itibaren hizmet vermeye başlayacağını da vurgulayan Öztürk, “Karbon kompozit malzeme ile yapılan gemiler ile yolcu sayısının daha da artacağına inanıyorum. Yolculuk süresi azalacağı için deniz yolu daha çok tercih edilecektir. Böylelikle kent trafiği de rahatlayacaktır. Ayrıca, sık sık dile getirilen Urla ya da Güzelbahçe’den şehir merkezine yolcu gemilerinin çalışması ile ilgili talep bu şekilde karşılanmış olacaktır” diyerek görüşlerini aktardı.
Editör: TE Bilişim