TEMA'dan Çağrı: Doğal Afetlere Dirençli Kentler İstiyoruz! TEMA'dan Çağrı: Doğal Afetlere Dirençli Kentler İstiyoruz!
 Bornova'da Kemal Pülten, Urla'da Berkant Yılgör, Aliağa'da Mehmet Emircan, Menderes'te Arif Ekti, Menemen'de Mustafa Seviş, Ödemiş'te Bülent Sarı, Beydağ'da Ümit Çakır, Güzelbahçe'de Ertan Avkıran, Torbalı'da İbrahim Öz ve Tire'de Mustafa Güngör DSP'nin ilk 10 adayı oldu.
DSP'nin arayları arasında CHP küskünlerinin bulunması dikkatlerden kaçmadı. Güzelbahçe eski belediye Başkanı CHP'li Ertan Avkıran, Güzelbahçe Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı. Ayrıca CHP’nin Tire’de Tayfur Çiçek’i aday göstermesi sonrası kazan kaldıran Eski İlçe Başkanı Mustafa Güngör de DSP’den aday oldu. Yine CHP’den Menderes aday adayı olan Arif Ekti de tercihini DSP’den yana kullandı.
DSP İzmir İl Başkanı Selçuk Karakülçe, "Bizim adaylarımızda demokratik solculuk en önemli kriter. Güzelbahçe, Torbalı ve Tire adaylarımız, Ecevit'in çok eski dönem arkadaşları, beraber siyaset yaptığı kişiler. Çağdaş, laik, demokratik, Atatürk Cumhuriyeti'ne sonuna kadar bağlı olmaları gerekiyor. Bu kıstaslar bizim için olmazsa olmazlarımız. Ayrıca aday dürüst olacak ve halkla beraber çalışacak yapıda olacak" dedi.
Öte yandan, Güzelbahçe'de CHP'den DSP'ye transfer olarak büyük sükse yapan eski belediye Başkanı Ertan Avkıran'ın seçim bürosu yoğun bir kalabalıkla açıldı. Aday Avkıran, "Güzçelbahçe bizi istiyor ve bekliyor. İlçemizi DSP'li belediye ile yöneteceğiz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim